Predstavljamo vam študij Družboslovne informatike


Družboslovna informatika je multidisciplinarna veda, ki povezuje znanja informacijsko-komunikacijske tehnologije, statistike in metodologije ter družboslovja. Področje se je izoblikovalo  sredi 80-ih let zaradi povečane uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije in raziskovanja učinkov uporabe le-te na družbo, zaradi česar so se pojavile potrebe po informatičnih in računalniških kompetencah v družboslovju (tako v javnem kot zasebnem sektorju). Hkrati pa je nastala potreba po razvoju novih predmetov in študijskih programov, ki bodo omogočali pridobivanje teh kompetenc.

infografika_logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Študijski program Družboslovne informatike se na Fakulteti za družbene vede izvaja že od leta 1984 in je bil prvi tovrstni program na svetu. Povezuje znanja s področij družboslovja, metodologije, informatike in statistike, kar študentom omogoča širino in multidisciplinarnost. Tri glavna področja, s katerimi se študenti v času študija srečajo, so podatkovna znanost, metodologija in statistika; internetne študije; in uporabna informatika. Med glavnimi prednostmi študija bi lahko izpostavili, da je študij usmerjen v prihodnost, omogoča odlične možnosti zaposlitve, zanimiv študijski program in širok nabor znanj, omogoča široke možnosti nadaljnjega študija in kariere, tudi v tujini, in velik poudarek na praktičnem delu.

Večina diplomatov se lahko zaposli takoj po končanem študiju. Družboslovni informatiki se zaposlujejo v zasebnem in javnem sektorju,  ustanavljajo lastna podjetja ali pa se posvečajo znanstveno-raziskovalni dejavnosti. Opravljajo dela, kot so spletna analitika, optimizacija informacijskih sistemov in storitev, urednikovanje spletnih mest, statistika in metodologija, tržno raziskovanje, raziskovalni management in svetovanje, poslovna analitika itd.

Vpisni pogoji, mesta in omejitve

Študij Družboslovne informatike je mogoče vpisati kot univerzitetni ali visokošolski študijski program. Za univerzitetni študijski program se zahteva splošna matura. Za študijsko leto 2017/18 je za vsakega od programov 35 mest. 

Zanimive povezave:

VISOKOŠOLSKI ŠTUDIJSKU PROGRAM: Predmetnik, spletna stran študija

UNIVERZITETNI ŠTUDIJSKI PROGRAM: Predmetnik, spletna stran študija

Zakaj na študij družboslovne informatike


 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 22. februar 2017 | v kategoriji: Obvestilo