Predstavitev knjige dr. Mojce Vizjak Pavšič - Metode raziskovanja v družbenih vedah


Na Fakulteti za družbene veje je 10.6.2015 potekala predstavitev knjige Metode raziskovanja v družbenih vedah, avtorice dr. Mojce Vizjak Pavšič.

V pogovoru, ki ga je vodil novinar in urednik Sobotne priloge Dela dr. Ali Žerdin, so sodelovali avtorica knjige dr. Mojca Vizjak Pavšič, prof. dr. Janez Stare, predsednik programskega sveta doktorskega študija Statistika, prof. dr. Valentina Hlebec, skrbnica doktorskega študija Družboslovna metodologija, doc.dr. Katja Lozar Manfreda, predstojnica Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo, in prof.dr. Gregor Petrič, predstojnik Centra za metodologijo in informatiko.

Delo vsebuje  recenzije izbranih knjig s področja družboslovne metodologije in statistike slovenskih avtorjev in pogovore avtorice z vrhunskimi statistiki in metodologi, ki osvetljujejo najsodobnejše tokove na področju družboslovne metodologije v svetu ter pojasnjujejo zapletene matematične in statistične probleme, pojme in postopke na jasen in razumljiv način. Temi, ki jih knjiga posebej podrobno obravnava, sta razvoj anketne metodologije in analize socialnih omrežij, ki sta še zlasti v zadnjih dveh desetletjih doživeli izjemen razvoj, pri katerem sodelujejo tudi raziskovalci Fakultete za družbene vede (predvsem prof. dr. Anuška Ferligoj ter ostali raziskovalci s Centra za metodologijo in informatiko in Centra za družboslovno informatiko).

Povezava na Založbo FDV.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 18. junij 2015 | v kategoriji: Obvestilo, Galerija, Predavatelji