Predstavitev govorcev na dogodku Razvojni trendi družboslovne informatike: Zagon Alumnija FDV DI


Jernej Česnik

Vedno nasmejan navdušenec nad tehnologijo in vsem, kar je novo. Pot ga je popeljala do ene največjih kripto menjalnic na svetu, kjer znanje, ki ga je pridobil v študentskih letih, s pridom uporablja v vseh mogočih situacij, ki jih vsakodnevno prinese kripto svet.

Naslov predavanja: Kripto menjalnice in njihova vloga v družbi

Predstavil bo svoje delo na Bitstampu, vizijo podjetja in s kakšnimi izzivi se soočajo, pa tudi kako povezuje znanja, ki jih jih pridobil na fakulteti, s svojim delom.

Urša Podobnik

Večna optimistka, ki izzive v življenju vidi kot priložnosti za rast in razvoj. Ker obožuje merjenje in merljivost, je takoj iz študentskih predavalnic stopila v digitalni svet in kasneje v svet mobilnih aplikacij, kjer je večina uporabnikovih akcij merljivih. Z odmevnimi blagovnimi znamkami, kot so Talking Tom, Dormeo in TopShop, se je izurila v tem, kako iz obilice številk in podatkov pridobiti uporabne informacije in iz teh akcijske korake za posel.

Naslov predavanja: Umazane podrobnosti super rezultatov

O tem, kako različni ljudje vidimo rezultate in kakšne implikacije imamo s tem na posel.

Sanja Križan

Najprej samosvoja, potem žena in mami, in nato zvezda severnica za njene drage stranke in vse tiste, ki ji sledijo, saj jih uči živeti bolj umirjeno, lahkotno in srčno življenje.

Naslov predavanja: Kaj imata skupnega multivariatna analiza in poslovno-zasebno ravnovesje?

Pot me je vodila od raziskovalnega dela v oglaševalski agenciji, preko spletnega oglaševanja za nekaj časa celo nazaj na fakulteto, potem pa še v digitalni marketing slovenskega turizma. To so bili časi, ki so me učili, da na katerokoli področje posežem, povsod pustim svoj pečat. Ampak možnosti je nešteto in prišel je čas, ko sem se zavedala, da je pomembno, da je področje dela takšno, da me srčno veseli in žene naprej v razvoj. Tako sem naslednjih 11 let preživela na Si.mobilu, kjer sem imela možnost doživeti produktni marketing in prodajo v vsem svojem blišču, ob tem pa se počasi, a zanesljivo razvijati najprej v odlično vodjo in nenazadnje v Sanjo, kot jo poznam danes. In kaj ima pri tem opraviti multivariatna analiza? Pridi, pa ti povem.

Andraž Zorko

Ustanovitelj in partner v družbi Valicon. Predstavnik tistih, ki imajo vpogled v potrošnika, znamke, oglase, medije, izdelke in storitve. Raziskovalec po duši, svetovalec po meri. Specialist za številke, lestvice in razvrstitve. Ljubitelj globljih vpogledov v »stvari« na eni in pogleda z distance na drugi strani.

Naslov predavanja: Kako mi je edigs spremenil življenje

Bil je september 1989. V državi je tlel ogenj slovenske samostojnosti, mi pa smo se vpisovali na FSPN. Sedel sem za mizo in vpisoval predmete v indeks. Sociologija – analitično teoretska smer. Z očesom sem mimogrede ošvrknil predmetnik smeri z nenavadnim imenom, »družboslovna informatika«. Med predmeti je bila tudi matematika. Ponoči mi ni dalo miru. Nisem spal. Drugi dan sem se vrnil in si v referatu izposodil edigs. Smer mojega razvoja se je – kot dobro leto zatem tudi države -korenito spremenila.

Več informacij o dogodku in možnost prijave najdete tukaj.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 17. september 2019 | v kategoriji: Obvestilo