Podjetje Smart Com in Elektroinštitut Milan Vidmar vabita na mednarodni hackathon HackElect


V oktobru bo potekalo dvodnevno tekmovanje kreativnih posameznikov, ki razmišljajo izven okvirov, z namenom najti inovativne rešitve na področju elektroenergetike in tehnologij »pametnih omrežij«.

Podjetje Smart Com bo v sodelovanju z Elektroinštitutom Milan Vidmar (EIMV) od 7.-8. oktobra v Ljubljani gostilo mednarodni hackathon »HackElect«. Dogodek se bo odvijal na Fakulteti za računalništvo in informatiko, med udeleženci pa pričakujejo študente iz različnih fakultet iz Slovenije in sosednjih držav. Ekipe bodo z inovativnimi pristopi, rešitvami in idejami reševale izzive s področja elektroenergetike in tehnologij »pametnih omrežij« (Smart Grid).

Na dogodek so vabljeni tako študenti računalništva, informatike, energetike kot tudi prava, biologije, mednarodnih odnosov ter ostalih smeri študija. Vrata bodo na široko odprta tudi za vse entuziaste, študente po duši, ki jih tovrstni dogodek in tematika zanimata.

Na HackElectu bodo imeli udeleženci priložnost razvijati napredne rešitve, snovati nove produkte ter prikazati vse svoje veščine v sklopu petih razpisanih tematskih izzivov:

  • termografija in obdelava slik;
  • spremljanje strel na Scalar Web in mobilni aplikaciji;
  • Scalar razvoj zalednega sistema;
  • napovedovanje vzorcev v IP omrežjih Interneta stvari;
  • podatkovna analitika nad podatki iz pametnih števcev.

Za najboljše tri ekipe je razpisan denarni sklad v skupni vrednosti 10.000 EUR. Vsi tisti, ki se bodo še posebej izkazali, pa bodo dobili priložnost za zaposlitev.

Udeleženci se lahko na dogodek prijavijo kot ekipa ali posameznik. Prijave so mogoče do 25. septembra 2017 do 15:00 ali do zasedenih prostih mest (150 udeležencev).

Za več informacij in prijavo na dogodek obiščite uradno spletno stran dogodka.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 30. junij 2017 | v kategoriji: Obvestilo