Okrogla miza Blockchain: Radikalizirati družbeno domišljijo


V okviru konferenčne serije MoneyLab pripravljajo dogodek, ki se bo posvetil potem, ki jih v razvoju tehnologije blockchain nismo - pa bi jih morda lahko - izbrali. Spletni prenos (z možnostjo zastavljanja vprašanj) bo v ponedeljek, 22. junija, ob 17. uri.
 
Udeleženci okrogle mize se bodo posvetili ideologijam hekerskih inženirjev, katerih zgodbe se začnejo z zagovarjanjem »decentralizacije«, ki je izšla iz časa pred bitcoinom ter iz izkušenj šifropankovskih in hekerskih kultur ter kultur peer-to-peer omrežij. Obravnavali bomo tudi nizkotehnološke primere izdelave novega denarja in se vprašali, kako bi digitalni artefakt, ki ga ni mogoče imeti v lasti, lahko deloval na verigi blokov.
 

Jaya Klara Brekke se ukvarja s političnimi ekonomijami kripto ekonomije na Oddelku za geografijo Univerze v Durhamu, kjer je leta 2019 tudi doktorirala z disertacijo Disassembling the Trust Machine: Three Cuts on the Political Matter of Blockchain. Je avtorica Satoshijeve hipokratove prisege za razvijalce verige blokov.

Max Haiven je nosilec raziskovalne katedre za kulturo, medije in socialno pravičnost na Lakehead University v Severozahodnem Ontariu in direktor ReImagining Value Action Lab (RiVAL). Je avtor nedavno izdane knjige Revenge Capitalism: The Ghosts of Empire, the Demons of Capital and the Settling of Unpayable Debts (Pluto Press).

Martin Zeilinger raziskuje, kurira in se ukvarja s teorijo medijev in digitalno umetnostjo. Je predavatelj računalniške umetnosti in tehnologije na Abertay University v Dundeeju na Škotskem.

Okroglo mizo bo moderirala Inte Gloerich, raziskovalka in koordinatorka projektov na Institute of Network Cultures.

Dobimo se tukaj, kjer najdete tudi posnetke prejšnjih ponedeljkov.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 19. junij 2020 | v kategoriji: Obvestilo