Odgovori in vprašanja študentov o informativnem dnevu za magistrski program DI


V sredo, 16. maja 2018, je na FDV potekal informativni dan za vpis na programe 2. stopnje na FDV. V nadaljevanju objavljamo na nekaj pogostih vprašanj študentov, ki so bili zastavljeni na predstavitvi magistrskega programa Družboslovna informatika.

 • Ali moram imeti ob prijavi na 2. stopnjo že zaključeno 1. stopnjo?

  Ob oddaji prijave za vpis ni potrebno, da imajo prijavljeni kandidati že zaključeno 1. stopnjo študija, upoštevati pa morajo pogoje Razpisa za vpis.

  Kandidati, ki bodo oddali prijavo za vpis v prvem prijavnem roku (do 31. 5. 2018), bodo morali diplomirati na 1. stopnji do 6. 7. 2018. Če do tega roka ne bodo izpolnjevali pogojev za vpis, se bodo lahko prijavili na mesta, ki bodo razpisana v drugem prijavnem roku (predvidoma od 21.-27. 8. 2018). Kandidati, ki bodo oddali prijavo za vpis v drugem prijavnem roku, bomo morali izpolnjevati vstopne pogoje do 14. 09. 2018.  

  Diplomantom FDV ne bo potrebno dostaviti potrdila o diplomiranju in potrdila opravljenih izpitih, diplomanti ostalih fakultet pa bodo morali dostaviti tudi te dokumente.

 • Ali potekajo predavanja na programu 2. stopnje DI v angleškem jeziku?
  Da, predavanja in seminarji potekajo v angleškem jeziku. Slovenski študenti lahko izpite opravljajo v slovenskem jeziku.
 • Ali se kot diplomant 1. stopnje 3–letnega študija lahko vpišem na drugostopenjski magistrski program Družboslovne informatike?

  Po zaključeni 1. stopnji, ki ima samo 3 letnike, se neposredno v 2. stopnjo na FDV (in zato tudi na program Družboslovna informatika) ne morete vpisati, ker vam bo manjkalo 60 kreditnih točk in zato boste morali opravljati najprej Program za izpopolnjevanje družboslovnega znanja (kot občan in ne kot študent s statusom) in šele v naslednjem letu bi se potem z vsemi opravljenimi izpiti tega progama in diplomo 1. stopnje prijavili za vpis na magistrski študij. Enako velja za diplomante “starih” pred-bolonjskih visokošolskih strokovnih programov, ki so zaključili 3 letni študij. Manjkajočih 60 kreditnih točk lahko sicer pridobite tudi v okviru študija na katerem drugem drugostopenjskem programu v Sloveniji ali tujini, pri čemer se morate seveda pred vpisom na magistrski program Družboslovna informatika iz tega programa izpisati in se prepisati na FDV.

 • Imam “staro” predbolonjsko univerziteno diplomo… Ali se lahko vpišem na magistrski program Družboslovna informatika?

  Da. Lahko oddate prijavo za vpis, a upoštevajte, da je diplomantom “starih” univerzitetnih dodiplomskih študijskih programov (4-letni pred-bolonjski študij) v skladu z ZVŠ priznana 2. stopnja izobrazbe, zato morajo ti kandidati plačati šolnino za študij.

 • Ali se izvaja izredni študij Družboslovne informatike na 2. stopnji?

  Ne. Izvaja se samo redni študij. Predavanja in seminarji na programu so zato večinoma izpeljani v dopoldanskem in zgodnjepopoldanskem času. V preteklih letih predvidoma ob torkih in četrtkih.  

 • Koliko je prostih vpisnih mest za magistrski program Družboslovna informatika? Ali letos pričakujete omejitev vpisa?
  Prostih mest je 35. Glede omejitve vpisa bo več znanega po izteku prvega roka (31. maj 2018) za oddajo prijav za vpis. Obisk na letošnjem informativnem dnevu za magistrski program DI je bil bolj množičen kot v preteklih nekaj letih, a to ne nujno odraža stanja ob oddaji prijave za vpis.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 21. maj 2018 | v kategoriji: Obvestilo