Obisk kolegov iz Statističnega urada RS


V torek, 10. 12. 2019, so nas ponovno obiskali kolegi in kolegice iz Statističnega urada RS. Na zanimivem predavanju so študentom Družboslovne informatike (in tudi drugim) pri predmetu Statistika skozi kviz predstavili nekaj uradnih statističnih podatkov o življenju v Evropi, ob tem pa tudi sistem državne statistike, kako deluje Statistični urad, kako zbirajo statistične podatke in s kakšnimi izzivi se ob razvoju informacijsko-komunikacijskih tehnologij pri tem srečujejo. Dva diplomanta družboslovne informatike, ki sta dva izmed številnih diplomantov in magistrantov tega programa, zaposlenih na Statističnem uradu, sta tudi konkretno predstavila dve raziskavi Statističnega urada, in sicer Mnenje potrošnikov in Poraba časa.

Vabljeni k nadaljnjemu raziskovanju statističnih podatkov o Sloveniji in Evropi preko spletnega mesta SURS, še posebej preko aplikacij (povezava Produkti), ki ilustrativno prikažejo najrazličnejše podatke, npr. o življenju mladih v Evropi.

Obisk predavateljev iz SURS-a je sicer ena izmed dejavnosti, ki jih Fakulteta za družbene vede in SURS izvajata v okviru sporazuma o medsebojnem sodelovanju, predvsem na področju statistike, metodologije in družboslovne informatike.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 13. december 2019 | v kategoriji: Obvestilo