Niti v šoli niti v službi - virtualni hackathon


Ekipa SURS-a je od 5. do 7. septembra 2017 sodelovala na mednarodnem virtualnem hackatonu, in sicer se je spopadla z izzivom, imenovanim 'Pripovedovanje zgodb na podlagi kazalnikov trajnostnega razvoja' (Telling Stories with SDG data); naloga je bila priprava inovativnega produkta (videa, infografike ...), namenjenega splošni javnosti. Podatek, ki ga je bilo nujno treba uporabiti, je bil delež mladih (15–24 let), ki niso delovno aktivni, niti se ne izobražujejo. 

V hackatonu je sodelovalo 15 ekip s skoraj vseh celin. Najboljši izdelek bo izbrala komisija, k oceni posameznega izdelka pa bo vplivalo tudi število prejetih glasov. Izdelki sodelujočih so na voljo na tej povezaviČe vam je izdelek SURS-a všeč, vas vabimo, da glasujete zanj

Naslov projekta je' NEET:  not working nor studying', naslovnico pa si lahko ogledate v priponki. 

Kaj je hackathon? Je dogodek, na katerem se zberejo strokovnjaki z določnega področja, ki sodelujejo pri  razvijanju rešitev, rešujejo probleme, pripravljajo različne izdelke ipd. Dogodki so največkrat namenjeni skupinam, ki si želijo nadgraditi svoje znanje in pridobiti praktične izkušnje. 

Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 21. september 2017 | v kategoriji: Obvestilo