Skoči do osrednje vsebine

Nagrajeni študenti in člani Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo


Na 24. Častnem shodu Fakultete za družbene vede je študent družboslovne informatike Pavle Kerkez prejel Priznanje FDV za najboljši uspeh na magistrskem študiju, študentka Eva Čeč pa je bila med letošnjimi prejemniki Prešernove nagrade Fakultete za družbene vede.

V Tednu univerze pa je bil nagrajen tudi doc. dr. Marjan Cugmas, član Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo, ki je prejel Svečano listino za mlade visokošolske učiteljice in učitelje ter visokošolske sodelavke in sodelavce. Listino Univerza v Ljubljani podeljuje za izjemne pedagoške, raziskovalne in umetniške dosežke.

Kot pedagog in raziskovalec na Fakulteti za družbene vede je dr. Cugmas od leta 2014 pomembno sooblikoval predmete na področju statistike in vizualizacije podatkov, aktiven pa je tudi na področju raziskovanja analize omrežij, produkcije znanstvenega védenja ter spletnih zdravstvenih skupnosti. Izsledke raziskav redno objavlja v znanstvenih člankih v uglednih domačih in tujih znanstvenih revijah: tako je med drugim objavil že 16 izvirnih znanstvenih člankov in dve poglavji v znanstvenih monografijah, je pa tudi soavtor dveh znanstvenih monografij.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 15. december 2023 | v kategoriji: Obvestilo