Na državnem univerzitetnem prvenstvu v šahu tudi diplomantka družboslovne informatike


V četrtek, 29. 11. 2018, je v študentskem kampusu v Ljubljani potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v šahu, ki sta se ga udeležila tudi dva mlada raziskovalca s Fakultete za družbene vede, in dosegla odličen uspeh. Miha Šlebir je osvojil 1. mesto v skupini amaterjev, v tekmovalni kategoriji pa je Špela Orehek osvojila 1. mesto med ženskami (Špela je sicer diplomantka in magistrantka družboslovne informatike, študentka doktorskega študija statistike na FDV, mlada raziskovalka na Centru za metodologijo in informatiko).

Prvenstvo, ki je potekalo po pravilih Svetovne šahovske zveze (FIDE) za hitropotezni šah, je organizirala Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA), izvajalec tekmovanja je bil Šahovski klub En Passant, vodja tekmovanja pa šahovska velemojstrica Ana Srebrnič. Tekmovalci so se v treh kategorijah merili v 11 krogih.

Na tekmovanju je sodelovalo 50 udeležencev, med drugim tudi tri članice in član državne reprezentance. Za letošnje prvenstvo je bila sicer značilna zelo močna konkurenca med mladimi šahisti, nastopilo je več tekmovalcev kot lani. Čeprav so bile razlike v kvaliteti med najboljšimi igralci in tistimi s spodnjega dela lestvice zelo velike, pa smo bili priča tudi posameznim partijam, ki so jih dobili slabše ratingirani igralci.

Več si lahko preberete tudi v novici: https://www.susa.org/drzavno-2/item/538-dup-v-%C5%A1ahu-2018-19-na-prvenstvu-tako-%C5%A1ahovska-elita-kot-amaterji

Za dosežek iskreno čestitamo!

Fotografija: Slovenska univerzitetna športna zveza


Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 04. december 2018 | v kategoriji: Obvestilo