Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport


Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ponuja možnost dela enemu študentu univerzitetnega programa v Direktoratu za visoko šolstvo. Praktikant/ka bo vključen/a v delo Direktorata za visoko šolstvo s področja analiz in obdelave ne-osebnih oz. anonimiziranih podatkov o visokem šolstvu. Seznanil/a se bo z informacijskim sistemom eVŠ in procesi, ki jih podpira, ter pravili in specifikami upravljanja informacijskih sistemov in baz podatkov, ki gostujejo na infrastrukturi Ministrstva za javno upravo.

Možne naloge:

  • Analizirati podporo prijavi za vpis v visoko šolstvo z vidika uporabniške izkušnje in priprava predloga izboljšav.
  • Testiranje novega Europassa s preučitvijo priložnosti za uporabo v Slovenskem visokošolskem prostoru (https://ec.europa.eu/futurium/en/europass/digitally-signed-credentials).
  • Sodelovanje pri nadgradnji eVŠ modula za visokošolski izbirni postopek s funkcionalnostjo v podporo priznavanju izobraževanju za namen nadaljevanja izobraževanja. Naloga vključuje tudi preučitev možnosti čezmejne avtentikacije in izmenjave elektronskih dokumentov (ta aktivnost je vezana na dinamiko projekta DE4A: https://www.de4a.eu/).
  • Preučitev procesa priznavanja izobraževanja in priprava specifikacije za informacijsko podporo tega procesa.

Delo bo potekalo preko tripartitne pogodbe. Pričetek praktičnega usposabljanja je od 17.2.2020 oziroma po dogovoru.

Interes za navedeno praktično usposabljanje sporočite na praksa@fdvinfo.net.

<< Nazaj na stran Praksa

Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 20. januar 2020 | v kategoriji: Prosta delovna mesta