Skoči do osrednje vsebine

Mentor leta 2018


V torek, 19. marca 2019, je v predsedniški palači v Ljubljani potekala slavnostna podelitev nagrade Mentor leta 2018. Dogodek je bil organiziran že 10. leto zapored in je namenjen najboljšim mentorjem doktorskih študentov. Med nominiranci za nagrado je bila tudi izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda iz Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo. Pod njenim mentorstvom je asist. dr. Gregor Čehovin, sicer magistrant in diplomant družboslovne informatike, uspešno zaključil usposabljanje mladega raziskovalca in zagovarjal doktorsko disertacijo z naslovom Prispevek metaanalize k znanju o procesih anketnega raziskovanja na področju neodgovorov.

Nekdanji doktorand je izr. prof. dr. Katjo Lozar Manfredo predlagal za nominacijo, ker je ocenil, da je kot mentorica ključno pripomogla k oblikovanju disertacije v zaključeno celoto in tudi k njegovim drugim raziskovalnim dosežkom. V utemeljitvi je med drugim zapisal, da si je mentorica vedno vzela čas za redne sestanke, poleg tega pa spodbujala izdelavo jasnega načrta dela, razvijanje lastnih idej, pridobivanje novih veščin, učinkovito komuniciranje s somentorjem, mreženje z domačini ter tujimi kolegi in ustrezno organiziranje razmerja med delom in zasebnim življenjem.

Izmed 50 nominiranih je bila za prejemnico nagrade Mentor leta 2018 izbrana prof. dr. Barbara Koroušić Seljak z Instituta Jožef Stefan. Dogodek je organiziralo društvo Mlada akademija, kot soorganizator in pokrovitelj pa je sodelovala tudi Javna agencija za raziskovalno dejavnost (ARRS). Častni pokrovitelj letošnje jubilejne desete podelitve je bil predsednik republike Borut Pahor.

Več informacij o podelitvi na spletni strani društva Mlada akademija: https://www.mladaakademija.si/2019/03/21/mentorica-leta-2018-je-barbara-korousic-seljak/

Seznam nominirancev: https://www.mladaakademija.si/2019/03/05/slavnostna-podelitev-nagrade-mentor-leta-2018/

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 25. marec 2019 | v kategoriji: Obvestilo