Med nagrajenci FDV v letu 2016 tudi družboslovni informatiki


Na praznovanju 55 let Fakultete za družbene vede in 50 let družboslovnega raziskovadsc01644_resizenja so nagradili tudi družboslovne informatike.

Priznanje za življenjsko delo in razvoj fakultete je prejela redna profesorica dr. Anuška Ferligoj, ki sodi med vrhunske slovenske znanstvenice tako na področju družboslovja kot naravoslovja. Bila je tudi ustanoviteljica in dolgoletna predstojnica Katedre za družboslovno metodologijo in informatiko na FDV. Danes je predstojnica Centra za metodologijo in informatiko na FDV ter predsednica programskega sveta univerzitetnega podiplomskega študija Statistika na Univerzi v Ljubljani. V letih od 2003 do 2005 je bila dekanja FDV. Podrobnejša utemeljitev nagrade je tukaj.

Fakultetno nagrado za najboljši doktorat pa je tudi prejel dr. Bojan Korenini z naslovom Metode skladnega veriženja, ki ga je napisal pod mentorstvom red. prof. dr. Anuške Ferligoj.

Nagrado je prejela tudi diplomantka družboslovne informatike, mag. Živa Broder, in sicer priznanje profesorja Klinarja za najboljše delo, ki temelji na podatkih iz ADP, za magistrsko delo Sindikalno gibanje v Sloveniji od osamosvojitve do danes.

Fotografije in novico o dogodku si lahko pogledate in preberete tukaj.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 09. december 2016 | v kategoriji: Obvestilo