Člani KDIM predstavili prispevke na konferenci ESRA 2017


Konference 7th Conference of the European Survey Research Association (ESRA) so se udeležili dr. Katja Lozar Manfreda, dr. Andraž Petrovčič, dr. Nejc Berzelak, Ana Slavec, dr. Anuška Ferligoj in dr. Tina Kogovšek.

Dr. Nejc Berzelak je predstavil članek z naslovom »The effect of the number of calls on data quality in telephone surveys of older adults«, ki je nastal v sodelovanju z dr. Andražem Petrovčičem in Gašperjem Stanovnikom (GfK Slovenia). Poleg tega je dr. Nejc Berzelak predstavil prispevek »The effectiveness of introductory motivational messages for response quality improvement in web surveys«, ki je bil pripravljen skupaj z dr. Ano Villar in Eleno Sommer (City University London).

Dr. Katja Lozar Manfreda je koordinirala sekcijo na temo Meta-analysis in Survey methodology. Poleg tega je dr. Katja Lozar Manfreda soavtorica prispevkov »Meta-analysis in Survey Methodology«, ki je nastal v soavtorstvu z Gregorjem Čehovinom in dr. Michaelom Bošnjakom (University of Trier), in »Usage of Online Panels in Survey Methodology Field: a Systematic Review«, ki ga je predstavila Chiara Respi (University of Milano-Bicocca).

Dr. Ana Slavec je predstavila članek »Evaluating survey questions with different levels of comprehension difficulty using crowdsourced online probes«, ki je bil pripravljen skupaj z dr. Vasjem Vehovarjem. Druga predstavitev dr. Ane Slavec je imela naslov »Developing marketing personas of senior mobile phone (non-)users with survey data« in je nastala v sodelovanju z dr. Vesno Dolničar in dr. Andražem Petrovčičem.

Dr. Tina Kogovšek je predstavila članek z naslovom »Descriptive Compositional Data Analysis. A Reanalysis of a Social Support Survey«, ki je nastal skupaj z dr. Valentino Hlebec in Majo Mrzel s Centra za preučevanje družbene blaginje (Fakulteta za družbene vede) ter dr. Germo Coenders (University of Girona).

Dr. Anuška Ferligoj je vodila delavnico »Introduction to Social Network Analysis«.

Konferenca ESRA 2017 je potekala v Lizboni (Portugalska) od 17. do 21. julija 2017. ESRA je bila ustanovljena leta 2008 z namenom zagotavljanja usklajevanja na področju metodologije anketnega raziskovanja v Evropi in spodbujanja sodelovanja med evropskimi raziskovalci na tem področju ter njihovimi kolegi iz drugih predelov sveta.

Celoten program ESRA 2017 >> https://www.europeansurveyresearch.org/conference/programme2017

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 24. avgust 2017 | v kategoriji: Obvestilo