Člani Katedre za informatiko in metodologijo sodelovali na Sociološkem srečanju 2017


Članice in člani Katedre za informatiko in metodologijo (KDIM) izr. prof. dr. Mitja Hafner-Fink, izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda in prof. dr. Tina Kogovšek so se udeležili Sociološkega srečanja 2017 in predstavili različne prispevke.

Izr. prof. Mitja Hafner-Fink je moderiral Metodološko sekcijo in skupaj z izr. prof. dr. Samom Uhanom (FDV) predstavil prispevek z naslovom Vpliv konteksta na odgovore v anketi – primer ubeseditve občutljivih konceptov.

Prof. dr. Katja Lozar Manfreda izvedla predstavitev z naslovom Uporaba »online« panelov v anketni metodologiji: Sistematični pregled.

Prof dr. Tina Kogovšek je moderirala Odprto sekcijo: Intimni življenjski stili študentov in študentk v Sloveniji. Izvedla je tudi predstavitev z naslovom Opis metodologije raziskave Intimni življenjski stili študentov in študentk v Sloveniji.

Prof. dr. Valentina Hlebec je soavtorica prispevka Skrb za stare v luči sprememb slovenskega sistema blaginje, ki je nastal v sodelovanju z doc. dr. Tatjano Rakar (FDV).

Prof. dr. Vasja Vehovar je soavtor prispevka Konceptualizacija prekinitev v spletnih anketah, ki je nastal skupaj z Gregorjem Čehovinom (FDV).

Sociološko srečanje, ki ga organizira Slovensko sociološko društvo, je letos potekalo med 28. in 30. septembrom na Otočcu. Osrednja tema je bila Sociološka imaginacija kot potencial družbenih sprememb v 21. stoletju.
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 10. oktober 2017 | v kategoriji: Obvestilo