Izšla je knjiga Web Survey Methodology


Pri založbi Sage je izšla knjiga Web Survey Methodology, avtorjev Mario Callegaro (Google London), Katja Lozar Manfreda ter Vasja Vehovar (Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo FDV).

 

V knjigi so avtorji strnili več kot 15 let dela s spletnimi anketami. Gre za prvo monografijo na tem področju, ki izčrpno in celovito obravnava celoten proces spletnega anketiranja, od priprav in zbiranja podatkov do po-anketnih aktivnostih. Posebej so obdelani specifični vidiki implementacije spletnih anket (mobilne ankete, internetni paneli, orodja za anketiranje) in tudi širši metodološki, managerski in strokovni okviri. Podrobnosti so na http://book.websm.org.  

Knjiga je na voljo v knjižnici ODK, na prodaj pa je – poleg globalnih in domačih spletnih trgovin – tudi v knjigarni Založbe FDV.

 Čestitamo!

 V četrtek, 17.9.2015, bo na Dnevu spletnega anketiranja na FDV gost soavtor knjige, dr. Mario Callegaro iz Google, London, ki bo ob 10h predaval o prihodnosti spletnega anketiranja. Ob 11h sledi uradna predstavitev knjige, katerega soavtorja sta tudi učitelja na programih družboslovne informatike, dr. Katja Lozar Manfreda in dr. Vasja Vehovar.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 15. september 2015 | v kategoriji: Obvestilo, Objave, Aktualno, Predavatelji