Skoči do osrednje vsebine

Kako podati interes za organizacijo, ki je na uradnem spisku ponudb za prakso?


  • Pišite nam na praksa@fdvinfo.net s prošnjo za kontakt podjetja z objavljenega spiska, ki vas zanima. Zadošča en stavek; nam ni treba razlagati nič drugega. 
  • Potem redno spremljajte maile, tudi mapo z vsiljeno pošto, saj včasih naš odgovor s podatki kontaktne osebe zaide tudi tja.
  • Ko stopite v stik z želenim podjetjem, je lahko dobro, da poveste še kaj več o sebi. Življenjepis (CV), motivacijsko pismo in podobne priloge zagotovo ne škodijo: lahko koristijo. V splošnem pa se ne pričakuje, da jih priložite (razen če je v ponudbi za prakso posebej napisano, da podjetje želi ob prijavi še prilogo, kot je CV ali motivacijsko pismo, kar se skoraj ne zgodi). Študenti so doslej podjetjem večinoma zelo na kratko (en stavek) sporočali zgolj svoj načelni interes, da jih zanima ponujena možnost za praktično usposabljanje, vse ostalo so se potem dogovarjali v nadaljnji komunikaciji.
  • Organizacije praviloma izberejo kar prvega študenta (first come, first-served), ki se jim javi in ne izvajajo selekcijski postopkov.
  • Če se izbrana organizacije ne odzove, se ne vznemirjamo, ampak postopamo sistematično: preverimo kontaktne podatke ter jim čez nekaj dni pošljemo opomnik po e-mailu, nato še enega, po tem pa jih tudi pokličemo. Če se ne odzivajo, pač kontaktiramo katero drugo organizacijo. Študenti se lahko dogovarjajo z več podjetji hkrati in na koncu izberejo tistega, ki jim najbolj ustreza.
  • Čim se dogovorite za praktično usposabljanje pri podjetju, to nemudoma najavite preko prijavne forme (3. korak), da oddana mesta umaknemo s seznama ponudb za prakso.
  • Praviloma že dan po oddani najavi -  če pa v treh dneh ni potrditve oziroma odziva, pišite na praksa@fdvinfo.net - boste pozvani (4. korak), da oddate uradno prijavo (5. korak), kjer izpolnite, kar ste dogovorili s podjetjem (davčno številko najdete na spletni strani podjetja ali pa na BIZI.si).


<< Nazaj na stran Praksa


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 31. januar 2022 | v kategoriji: Pogosta vprašanja