Skoči do osrednje vsebine

Kako oziroma kje se naj lotimo samo-iskanja prakse?


Poleg ponudbe pri predmetu Praksa, ki se tedensko dopolnjuje, lahko študenti iščejo prakso tudi samostojno:

  • pregledujejo ustrezno ponudbo na Študentskih servisih;
  • se obrnejo na katerega od predavateljev oziroma raziskovalcev na FDV (ali drugje) s področja, ki študente zelo zanima, ter povprašajo, v smislu, da jih področje zelo zanima, in če imajo kako primerno projektno-raziskovalno delo;
  • poizvejo v svojem najširšem socialnem krogu;
  • izberejo podjetja oziroma organizacije, ki so za študente posebej zanimiva (čeprav doslej z njimi niso bili v stiku) in jih kontaktirajo v smislu: »Spoštovani, sem študent DI…. V okviru študentske prakse… Vaša organizacija me izjemno zanima ….Moja znanja in kompetence so  …. Moj LinkedIn profil je …. Nadvse bi si želel sodelovati z vašim podjetjem…«. Uporabijo lahko tudi katere od elementov našega uradnega dopisa (glej priponko spodaj), s katerim kontaktiramo podjetja. Najbolj učinkovito seveda je, če ste v dopisu originalni; na spletu mrgoli nasvetov, kako sestaviti dober dopis/email.

Ob tem pa velja poudariti, da izkušnje znova in znova potrjujejo, da so daleč najboljše prakse (tako z vidika zadovoljstva študentov kot z vidika zadovoljstva organizacij, in tudi z vidika ocene nosilca) v tistih organizacijah, ki so v ponudbi na spisku predmeta Praksa.

·        Glej tudi: Ne najdem primernega podjetja. Kaj naj storim?


<< Nazaj na stran Praksa
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 15. februar 2021 | v kategoriji: Pogosta vprašanja