Skoči do osrednje vsebine

Kako je s plačilom za opravljanje prakse?


Za plačilo se dogovorite neposredno s podjetjem. Pri tem velja upoštevati, da ima podjetje oz. organizacija s praktikantom strošek in dodatno delo. Poleg tega morajo študenti prakso razumeti kot del študija, saj gre v osnovi za študijsko obveznost, za katero študenti dobijo kreditne točke, in ne morejo avtomatsko pričakovati dodatnega plačila.

V primeru tripartitne pogodbe (kar pogosto zahtevajo velika podjetja in javni sektor) je podjetje za čas trajanja prakse dolžno zavarovati študenta za primer nesreče pri delu. Drugih finančnih obveznosti po tripartitni pogodbi nima, za svoje delo dobite kvečjemu simbolno nagrado. Panožna določila nekaterih panog tako omenjajo, da se učencem in študentom na praksi za polni delovni čas obvezne prakse izplača plačilo najmanj v višini 15% povprečne plače v RS za pretekli mesec (npr. Kolektivna pogodba grafične dejavnostiKolektivna pogodba Časopisnoinformativne, založniške in knjigotrške dejavnosti, ...). Kakšna točno je ta nagrada, je torej treba preveriti v odgovarjajoči panožni pogodbi, ker je to urejeno zelo različno po panogah.

Dosedanje izkušnje kažejo, da večina študentov prakso opravlja prek študentske napotnice, ki prav tako zadošča za urejanje pravnih razmerij. V tem primeru se smatra, da bo študent za to delo plačan. Gre za študentsko delo, ki je hkrati primerno tudi za prakso. Kakšno postavko boste pri tem iztržili, je zato povsem vaša stvar. Je pa seveda pri delu preko študentskega servisa morda nekoliko bolj verjetno, da se boste malo manj naučili, ker boste morali biti produktivni. Po drugi strani pa boste pri tej obliki dela morda malo bolj realno izkusili trg dela.


<< Nazaj na stran Praksa

 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 25. oktober 2019 | v kategoriji: Pogosta vprašanja