Jubilejni 20. Častni shod FDV: Častni nagovor prof. dr. Anuške Ferligoj in priznanje doc. dr. Andražu Petrovčiču za izjemne dosežke na znanstvenoraziskovalnem področju


IMG_0941_resizeV ponedeljek, 2. decembra 2019, smo v veliki dvorani že 20. podelili fakultetna priznanja za odlične študentske dosežke ter zahvale in priznanja za pedagoški, znanstveni in strokovni prispevek zaposlenih.

Kot častna govorka je nastopila dolgoletna sodelavka fakultete prof. dr. Anuška Ferligoj, ena od ustanoviteljev študija družboslovne informatike na vseh treh stopnjah in študija statistike na 2. in 3. stopnji ter dolgoletna profesorica in tudi predstojnica Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo. Za svoje delo je dobila številna ugledna priznanja in je pomembno prispevala k odličnosti fakultete.

IMG_1095_resizeDoc. dr. Andraž Petrovčič je prijel priznanje za izjemne dosežke na znanstvenoraziskovalnem področju. Doc. dr. Petrovčič je aktivni raziskovalec dejavnikov sprejemanja in družbenih posledic uporabe informacijskih in komunikacijskih tehnologij, pri čemer se posebej osredotoča na razumevanje različnih vidikov uporabnosti pri interakciji starejših z naprednimi (mobilnimi) storitvami za samostojno življenje doma in analizo učinkov posredne rabe interneta za digitalno opismenjevanje starejših. Rezultati izsledkov njegovih raziskav, ki so plod sodelovanja z domačimi in tujimi raziskovalci, so bili v zadnjih treh letih objavljeni v trinajstih izvirnih znanstvenih člankih v uglednih mednarodnih revijah kot so Telematics and Informatics, Technology in Society, Computers in Human Behavior, International Journal of Human-Computer Interaction in Telecommunications Policy. V soavtorstvu je objavil tudi 3 znanstvene prispevke na konferencah, eno znanstveno monografijo in dve poglavji v monografijah uglednih založniških hiš (Routledge in Springer). V tem obdobju je doc. dr. Andraž Petrovčič s sedemnajstimi predstavitvami referatov aktivno sodeloval na več kot desetih mednarodnih konferencah in simpozijih. Posledično se dr. Andraž Petrovčič, upoštevajoč njegove izjemne znanstvene dosežke, uvršča med 10 najboljših raziskovalcev na področju sociologije in na prvo mesto med mladimi doktorji v Sloveniji. Njegovo znanstvenoraziskovalno udejstvovanje sicer presega publicistično delovanje, saj kot član Centra za družboslovno informatiko aktivno pridobiva in sodeluje v domačih in mednarodnih temeljnih in aplikativnih projektih.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 03. december 2019 | v kategoriji: Obvestilo