Izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda predavala na RC33 Conference 2016


rc33_group-fb

Predstojnica Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo dr. Katja Lozar Manfreda se je nedavno udeležila konference RC33 2016: »9th International Conference on Social Science Methodology,« ki je potekala na Univerzi v Leicestru v Združenem kraljestvu, od 11. do 16. septembra 2016.

RC33 je prvo mednarodno konferenco o metodologiji v družbenih vedah organiziral leta 1984, od takrat naprej pa je bila izvedena vsaka štiri leta. Raziskovalni odbor RC33 za logiko in metodologijo organizacije International Sociological Associaton (ISA) je bil ustanovljen leta 1973.

Dr. Katja Lozar Manfreda je na konferenci predstavila članek »Usability of Offline and Online Focus Groups for Pretesting Sensitive Questionnaires,« ki je bil pripravljen v sodelovanju z dr. Valentino Hlebec, dr. Tino Kogovšek in dr. Bojano Lobe. Namen prispevka je raziskati uporabnost offline in online fokusnih skupin za predhodno testiranje besedil v občutljivih vprašalnikih s pomočjo sistematične analize 42 offline in online fokusnih skupin, ki so bile izvedene v novembru in decembru 2014.

Na konferenci je sodeloval tudi Gregor Čehovin, mladi raziskovalec dr. Katje Lozar Manfreda, s predstavitvijo članka »Meta-analyses in survey research: A systematic review,« ki nastaja skupaj z dr. Michaelom Bošnjakom in dr. Katjo Lozar Manfreda. Glavni cilji predstavitve so bili 1) sistematično klasificirati obstoječe meta-analize na področju anketne metodologije; 2) preučiti metodologijo meta-analiz; 3) opredeliti vsebinske vrzeli v raziskavah; in 4) dodatno popularizirati meta-analizo kot znanstveno metodo na področju anketne metodologije.

Na konferenci je bil prisoten tudi SAGE Publications, svetovni založnik monografij in znanstvenih revij, ki je na svoji stojnici obiskovalcem predstavil tudi knjigo Web Survey Methodology, avtorjev dr. Maria Callegaro, dr. Katje Lozar Manfreda in dr. Vasje Vehovarja, katera je izšla leta 2015.

Na konferenci sta sodelovala tudi Anže Sendelbach in Miha Matjašič iz Centra za družboslovno informatiko.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 14. oktober 2016 | v kategoriji: Obvestilo