Iz teorije v prakso: Posvet E-zlorabe otrok


SPLETNO OKO, Center za varnejši internet Slovenije in Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave vabita na 8. posvet E-zlorabe otrok: iz teorije v prakso, ki bo v četrtek, 27. septembra 2018, na Fakulteti za družbene vede, Velika dvorana, s pričetkom ob 9.00 uri.

Posvet je namenjen vsem, ki jih zanima problematika spolnih zlorab otrok, v prvi vrsti organom pregona, predstavnikom tožilstev in sodišč, ponudnikom internetnih storitev, pripravljavcem zakonodaje, zaposlenim v šolstvu in centrih za socialno delo ter nevladnim organizacijam, ki se ukvarjajo s to problematiko. Cilj posveta je poglobiti znanje o problematiki zlorab otrok na internetu z namenom učinkovitejše obravnave teh primerov v praksi.

Na letošnjem posvetu bomo predstavili različne oblike spolnih zlorab otrok na internetu,  ponudili pa bomo tudi širok izbor delavnic. Delavnice, ki bodo izvedene v okviru posveta, bodo udeležencem ponudile konkretno znanje za učinkovito obravnavo e-zlorab otrok. Pokrivale bodo tematike, kot so načini prijav zlorab na spletu, znaki e-zlorab pri otroku in mladostniku, prepoznava in obravnava stisk otroka, ki se znajde v postopku, izvedba razgovora z žrtvijo, pomoč in podpora žrtvi e-zlorabe s pristopom projektnega delovanja in podobno. 

Na posvet smo povabili dr. Ethel Quayle, profesorico forenzične klinične psihologije iz Univerze v Edinburghu, ki ima dolgoletne izkušnje z obravnavo tako spolnih prestopnikov kot tudi njihovih žrtev. Zadnjih 19 let izvaja raziskave s področja kaznivih dejanj v povezavi s tehnologijo, poleg tega pa ima aktivno vlogo v številnih vladnih in nevladnih organizacijah. Dr. Ethel Quayle se bo v svoji predstavitvi fokusirala na trend, ki je v zadnjem obdobju v porastu, in sicer pridobivanje posnetkov spolnih zlorab otrok z uporabo prepričevanja in izsiljevanja mladoletnih oseb, pri čemer storilec z žrtvijo ne vzpostavi fizičnega stika. Predstavitev bo obravnavala tako vidik žrtve kot tudi vidik storilca tega kaznivega dejanja.

Program posveta, opis delavnic in možnost prijave na delavnice boste na vaš elektronski naslov prejeli tekom avgusta. Vse podrobnosti v zvezi s posvetom bodo objavljene tudi na naši spletni strani: www.spletno-oko.si.
 
Kotizacije ni, zaradi lažje organizacije pa je potrebna registracija na posvet. Prijavite se na spletni strani: https://www.1ka.si/posvet2018. Prijave sprejemamo do petka 21. septembra 2018 oziroma do zapolnitve mest.

Za dodatne informacije vam je na voljo Katja Zrim na elektronskem naslovu katja@spletno-oko.si ali na telefonski številki 01 580 53 47.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 11. september 2018 | v kategoriji: Obvestilo