In memoriam: Miha Vogelnik 1972 - 2016


miha

Decembra je končal bitko s težko boleznijo Miha Vogelnik, eden najuspešnejših in prodornejših diplomantov družboslovne informatike.

Miha Vogelnik  je bil eden od soustanoviteljev Cati centra, kasneje družbe CATI, ki je leta 2005 postala največja tržno raziskovalna hiša v Sloveniji, od leta 2007 znana kot Valicon. V začetku svojega delovanja se je posvečal predvsem kvalitativnim raziskavam. Je avtor metode Simulacijska tehnika skupinske dinamike (STSD) in drugih inovativnih pristopov v kvalitativnem raziskovanju.

Udeležencem slovenske marketinške konference leta 2003 je v nepozabnem nastopu nazorno pojasnil, zakaj Leonardo di Caprio ni imel nobenih možnosti preživetja, še predno je stopil na Titanic - to je bila ena sploh prvih predstavitev na temo rudarjenja s podatki v Sloveniji, še danes skoraj tabu za marsikatero slovensko podjetje. V zadnjih letih se je Miha Vogelnik uveljavljal predvsem na področju CRM in analitike. Vsa leta je vodil tudi zastopstvo za SPSS produkte na področju nekdanje Jugoslavije.
Iskreno sožalje izrekamo Mihovi ženi Saši in mami Ani ter sodelavcem na Valiconu.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 03. januar 2017 | v kategoriji: Obvestilo