Skoči do osrednje vsebine

Imam vprašanje glede potrdila o sprejemu na obvezno študijsko prakso/ tripartitne pogodbe …


Ko se študent na osnovi oddane najavne forme (korak 3) oglasi na govorilnih urah pri nosilcu predmeta ter se uspešno dogovori (korak 4) za opravljanje praktičnega usposabljanja v izbrani organizaciji oziroma mu nosilec predmeta najavljeno prakso potrdi kar po emailu, zgolj na osnovi opisa v najavni formi, v spletnem referatu izpolni obrazec (korak 5POTRDILO O SPREJEMU na obvezno študijsko prakso (uradni obrazec FDV).

Na osnovi izpolnjenega FDV obrazca, bo spletni referat vlogo potrdil, kar običajno traja en dan. Ob potrditvi s strani spletnega referata študent avtomatično prejme POTRDILO O SPREJEMU na prakso, ki ga nese v organizacijo, pridobi njen podpis ter ga podpisanega dostavi (osebno, v predal ali po pošti) Službi za pedagoško dejavnost in kakovost (korak 6).

V primeru, da praksa poteka preko uradne FDV tripartitne pogodbe,  običajno traja izdelava te pogodbe nekaj dni več (do en teden), ker  je potrebno pridobiti še podpis vodstva. Dodati velja, da lahko seveda praksa poteka tudi na drugih formalnih osnovah (študentska napotnica, zaposlitev, pogodba o delu, avtorski honorar ipd.), kar je stvar sporazumnega dogovora oziroma zahtev s strani organizacije, in na izbiro in vsebino prakse ne vpliva. Ko je tripartidna pogodba pripravljena, spletni referat o tem obvesti študenta sam od sebe, da se dogovorite za prevzem. V primeru, da traja proces več kot en teden, se nemudoma obrnite na spletni referat. Ali bo študent nesel v podpis tripartidno pogodbo skupaj s POTRDILOM O SPREJEMU ali ločeno, je stvar osebne presoje študenta.

Za vsa formalna vprašanja v zvezi s POTRDILOM O SPREJEMU na prakso (obrazec, ki ga izpolnite v spletnem referatu) in tripartitno pogodbo (v kolikor bo slednja služila kot pravna podlaga za opravljanje prakse) se obrnite na Službe za pedagoško dejavnost in kakovost; Zarika Snoj Verbovšek ureja omenjeno dokumentacijo. Za ostala procesna in vsebinska vprašanja pa se obrnite na nosilce predmeta, seveda pa predtem preglejte odgovore na pogosta vprašanja. Malo verjetno namreč je, da bo imel študent vprašanje, ki  ne bi bilo že vključeno med pogosta vprašanja.

 

<< Nazaj na stran Praksa


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 24. oktober 2019 | v kategoriji: Pogosta vprašanja