GS1 Slovenija


Podjetje GS1, ki določa standarde komunikacije med podjetji in blagom, izvaja projekt, imenovan »Analiza razširjenosti uporabe standarda SSCC in e-sporočila DESADV v Sloveniji in popularizacija uporabe teh standardov«.

Logistične enote se v sektorjih, povezanih s trgovino, transportom in logistiko vse bolj pogosto opremljajo z logistično nalepko GS1 SSCC. Zaradi velikih koristi na učinkovitost preskrbovalnih verig s pravimi vzvodi se lahko doseže še večja razširjenost uporabe številke SSCC.

V ta namen bi se v sklopu projekta izvedla analiza stanja uporabe SSCC in uporabe elektronskih sporočil DESADV (Despatch Advice) v Sloveniji. Praktikant bi izvedel anketo o razširjenosti uporabe obeh standardov v podjetjih iz sektorja trgovine, transporta in logistike v Sloveniji in pripravil analizo dobljenih rezultatov, na podlagi katerih bo podjetje GS1 opredelilo načine komunikacije in promocije za nadaljnjo širitev uporabe obeh standardov.

Podjetje išče enega študenta DI za opravljanje prakse prek tripartitne pogodbe s pričetkom v februarju oziroma po dogovoru.

Interes za navedeno praktično usposabljanje sporočite na praksa@fdvinfo.net.

<< Nazaj na stran Praksa


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 11. februar 2019 | v kategoriji: Prosta delovna mesta