Gregor Čehovin na konferenci GOR 2017 izvedel predstavitev o prekinitvah v anketah


Mladi raziskovalec Gregor Čehovin, magistrant družboslovne informatike, se je udeležil konference General Online Research (GOR) 2017. V sekciji C11 je predstavil prispevek z naslovom Implications of disposition codes for monitoring breakoffs in web surveys, ki je nastal skupaj s prof. dr. Vasjem Vehovarjem.

Predstavljena študija primerja uvodne prekinitve (te se pojavljajo na samem začetku vprašalnika) in prekinitve vprašalnika (do teh prihaja kasneje v anketi) ter jih definira kot dva samostojna tipa prekinitev. Poleg tega prispevek podaja konceptualni okvir, ki obe vrsti prekinitev primerja s klasifikacijo AAPOR Final Disposition Codes for Internet Surveys, ter predlaga podrobnejše beleženje prekinitev v spletnih anketah. Praktične implikacije so prikazane v empirični meta študiji na osnovi 7.676 spletnih anket, ki so bile izvedene v odprtokodnem orodju za spletno anketiranje 1KA med leti 2009 in 2014.

Leta 2017 je konferenca GOR potekala v Berlinu (Nemčija), in sicer med 15. in 17. marcem. Vsako leto je organizirana strani združenja German Society for Online Research v sodelovanju z lokalnim partnerjem. Leta 2017 je vlogo krajevnega organizatorja prevzela univerza HTW Hochschule für Technik und Wirtschaft Berlin / University of Applied Sciences. Nemško združenje German Society for Online Research je specializirano za spletne raziskave, ki predstavljajo zelo inovativno področje, sestavljeno ne le iz klasičnih raziskovalnih pristopov, ampak tudi tistih na področju mobilnikov in družbenih medijev.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 23. marec 2017 | v kategoriji: Obvestilo