EU v luči statističnih podatkov


Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo je v okviru dogodkov Tedna Evrope na FDV gostila predavatelje iz Statističnega urada RS. Na izjemno zanimivem predavanju so študentom pri predmetu Statistika skozi kviz predstavili nekaj uradnih statističnih podatkov o življenju v Evropi, ob tem pa tudi, kako deluje evropski statistični sistem in znotraj njega nacionalni statistični uradi, kot je SURS. Vabljeni k nadaljnjemu raziskovanju statističnih podatkov o Evropi preko spletnega mesta SURS, še posebej preko zanimivih aplikacij (povezava Produkti), ki zelo ilustrativno prikažejo najrazličnejše podatke, npr. o življenju mladih v Evropi.

Obisk predavateljev iz SURS-a je sicer ena izmed dejavnosti, ki jih Fakulteta za družbene vede in SURS izvajata v okviru sporazuma o medsebojnem sodelovanju, predvsem na področju statistike, metodologije in družboslovne informatike.

Program:

  • Evropa v luči uradnih statističnih podatkov (Martin Bajželj, 30 min)
  • Kako deluje evropski statistični sistem
    • Institucionalno sodelovanje v evropskem statističnem sistemu (Polona Štrekelj, 20 min)
    • Okrogla miza: Izkušnje posameznikov pri udeležbi na sestankih, razvoju metodologij, pripravi informacij (Moderator: Tomaž Smrekar, sodelujoči: Alenka Škafar Božič, Apolonija Oblak Flander, Polona Štrekelj, Martin Bajželj, 30 min)

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 09. maj 2018 | v kategoriji: Obvestilo