Dr. Gregor Čehovin in dr. Katja Lozar Manfreda prejemnika ARRS priznanja Odlični v znanosti 2019


Predavatelja na Katedri za družboslovno informatiko in metodologijo dr. Gregor Čehovin in dr. Katja Lozar Manfreda sta za znanstveni prispevek na področju anketne metodologije in metaanalize prejela priznanje »Odlični v znanosti 2019: Najvidnejši raziskovalni dosežki v navdih mlajši generaciji« na področju družboslovja in humanistike. Priznanja Odlični v znanosti bo Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) podelila v sklopu dogodka »Dan ARRS 2019: Podpiramo odličnost«, ki bo potekal v torek, 19. 11. 2019, v Grand hotelu Union.

 

Dr. Gregor Čehovin bo na dogodku predstavil znanstveni prispevek Metaanalize v anketni metodologiji: sistematični pregled (ang. Meta-Analyses in Survey Methodology: A Systematic Review). Članek s pregledom trenutnega stanja uporabe metaanaliz v anketni metodologiji pomembno prispeva k spodbujanju uporabe te metode, saj predstavi vrzeli v trenutnih raziskavah in izpostavi priložnosti za nove metaanalize. Prispevek je bil leta 2018 objavljen v reviji Public Opinion Quarterly v soavtorstvu z izr. prof. dr. Katjo Lozar Manfreda in prof. dr. Michaelom Bosnjakom (ZPID, Univerza v Trieru). Revija PoQ se je po Scopus Citescore za leto 2018 (3.28) ponovno uvrstila med 5% najboljših revij na svojem področju.

 

Odlični v znanosti je projekt, ki ga ARRS izvaja v okviru promocije znanosti, z namenom strokovni in splošni javnosti predstaviti najvidnejše dosežke vseh znanstvenih ved iz preteklega leta.

Povezave:


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 20. november 2019 | v kategoriji: Obvestilo