Desetletnica delovanja prijavne točke Spletno oko


Letos mineva deset let, odkar na prijavni točki Spletno oko javnosti omogočamo anonimno prijavo posnetkov spolnih zlorab otrok in sovražnega govora na internetu. V tem obdobju smo prejeli prek 21 tisoč prijav, pri več kot 1900 prijavah pa smo ugotovili znake nezakonitosti in jih v skladu s tem tudi posredovali policiji. Ob skrbi za hitro in učinkovito obravnavo prijav smo se za zmanjševanje obsega obeh vrst spornih vsebin zavzemali tudi z organizacijo dogodkov, rednim ozaveščanjem strokovne in splošne javnosti ter z intenzivnim sodelovanjem z drugimi akterji in iniciativami. Ob desetletnici prve prejete prijave se z zadovoljstvom oziroma na opravljeno delo in polni idej načrtujemo nadaljnje delo v smeri našega poslanstva.

Prijavna točka danes deluje v okviru Centra za varnejši internet, ki ga koordinira Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani v sodelovanju z zavodom Arnes, Zvezo prijateljev mladine Slovenije in zavodom MISSS, financirata pa ga Agencija INEA pri Evropski komisiji in Direktorat za informacijsko družbo pri Ministrstvu za javno upravo. 

Več informacij najdete v prilogi.

KONTAKT

Andrej Motl, koordinator prijavne točke Spletno oko, Center za varnejši internet Slovenije, andrej@spletno-oko.si, 01 580 53 55
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 19. april 2017 | v kategoriji: Obvestilo