Dan varne rabe interneta


Ob dnevu varne rabe interneta, torek 5. februarja 2019, so na točki Safe.si pripravili zanimive aktivnosti. Cilj prihajajočih aktivnosti v okviru meseca varne rabe interneta je spodbuditi vse deležnike k ustvarjanju prijaznejšega interneta za vse, še posebej za najmlajše uporabnike interneta. Hkrati je tudi povabilo vsem uporabnikom interneta, da na internetu z drugimi komunicirajo na spoštljiv način in tako prispevajo k pozitivni digitalni izkušnji.

Ena izmed aktivnosti na temo varne rabe interneta bo spletna oddaja za starše (v živo): Vzgoja za internet. V torek 5. februarja ob 18. uri bodo v studiu gostili dva strokovnjaka, Dr. Alberta Mrgoleta ter Dr. Benjamina Lesjaka, ki bosta odgovarjala na najpogostejša vprašanja o vzgoji otrok v povezavi z internetom. Med oddajo bomo preko Twitterja in Facebooka sprejemali tudi vprašanja gledalcev in na izbrana vprašanja pred koncem oddaje tudi odgovorili.

Na temo varne rabe interneta ter vzgoje za internet pa je bil objavljen tudi prispevek Marka Puschnerja, v katerem je povedal, da ko enkrat nekaj objavimo na internetu nad tem izgubimo nadzor in z objavo slike otroka v bistvu izgubimo nadzor nad to fotografijo. Nikoli ne vemo, kje vse se bo pojavila. Zaradi tega na Safe.si odsvetujejo, da bi starši objavljal posnetke otrok, če pa jih, naj jih v čim manjšem številu in tudi z dogovorom z otrokom.

Več o dnevu oz. mesecu varne rabe ter registraciji aktivnosti si lahko preberete na: https://safe.si/dan-varne-rabe-interneta/dan-varne-rabe-interneta-5-2-2019

O prispevku marka Puschnerja pa smo že pisali v novici: Safe.si v oddaji KODA na temo objavljanja posnetkov otrok na internetu.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 05. februar 2019 | v kategoriji: Obvestilo