CMI gosti dr. Iro Virtanen s Tampere University na Finskem


V času od 10. do 19. septembra Center za metodologijo in informatiko (CMI) gosti raziskovalko Dr. Iro Virtanen s Tampere University na Finskem. Dr. Ira Virtanen se ukvarja z raziskovanjem podporne komunikacije (supportive communication) in teorijami socialne opore, ki jih aplicira na različne kontekste. V času obiska bo imela predavanje na temo njenega raziskovanja (v petek, 13.9., ob 10h v P14) in mini tečaj o javnem nastopanju in retoriki raziskovalcev v medijih (v sredo, 18.9., ob 10h, P12). Oba dogodka sta javna, zato vljudno vabljeni!

Podrobnejša opisa obeh dogodkov:

Petek, 13.9., ob 10h – P14

Kaj moramo vedeti o podporni komunikaciji, da obstaja in ima učinek?

Raziskovanje podporne komunikacije se je v 40. letih razvijalo v smereh modela ujemanja, osebno osredotočene opore do aktivno-empatičnega poslušanja. Dr. Ira Virtanen bo predstavila svoje delo, ki se osredotoča na bistvo socialno oporo in kaj vse je potrebno za njeno oblikovanje. Njeno raziskovanje socialne opore po podprto z empiričnimi izsledki dveh raziskav – prijateljstva med moškimi na Finskem in z raziskavo o nacionalnem SOS telefonu za fante. Dr. Ira Virtanen bo prav tako predstavila njen nov raziskovalni projekt, ki se osredotoča na medskupinsko interakcijo na virtualni platformi z imenom DinnerTime360.

 

Sreda, 18.9., ob 10h – P12

Intervjuji z vplivom – Učinkovita komunikacija raziskovalcev v medijih

Avdio-vizualni kanali in družbena omrežja predstavljajo dober način raziskovalcev, da informirajo širšo javnost o svojih vznemirljivih raziskavah. Pomembno je, da raziskovalci delujejo skupaj z novinarji in izpostavijo pomembnost in koristnost (družboslovnega) raziskovanja za družbo. Odnos med akademiki, raziskovalci in mediji pa ni vedno enostaven. Kratko usposabljanje se osredotoča na veščine, s pomočjo katerih lahko raziskovalci postanejo učinkoviti in uspešni intervjuvanci. Kratek tečaj bo zanimiv, dinamičen in poln praktičnih primerov.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 06. september 2019 | v kategoriji: Obvestilo