Raziskovalce iz Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo sta predstavljala na konferenci HCII 2017


Dr. Andraž Petrovčič in dr. Vesna Dolničar iz Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo sta se udeležila 19. mednarodne konference na temo interakcije človek-računalnik - HCII 2017 (19th International Conference on Human-Computer Interaction), ki je potekala med 9. in 14. julijem v Vancouvru (Kanada). HCII 2017 je največji mednarodni forum namenjen diseminaciji in izmenjavi nanovejših znanstvenih spoznanj o teoretičnih, generičnih in uporabnih področjih interakcije med človekom in računalnikom.

Dr. Petrovčič in dr. Dolničar sta v okviru HCII 2017 organizirala posebno sekcijo o družbenih vidikih e-zdravja, ki so se je udeležili sodelujoči iz šestih različnih držav, vključno z raziskovalci iz MIT Agelab (ZDA), Univerze Simon Fraser iz Kanade in Univerze Fontys iz Nizozemske.

V okviru navedene sekcije je dr. Dolničar predstavila spoznanja aplikativnega raziskovalnega projekta, ki se nanašajo na sprejemanje naprav in storitev za e-oskrbo med starejšimi odraslimi in njihovimi neformalnimi oskrbovalci v Sloveniji. Projekt je bil financiran s strani Telekoma Slovenije, izveden pa s strani raziskovalcev CDI.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 22. avgust 2017 | v kategoriji: Obvestilo