Skoči do osrednje vsebine

Ali se lahko prijavim na zagovor, čeprav ...


Zagovor je formalni zaključek predmeta Praksa, ki se ga študent udeleži, ko zaključi z vsemi obveznostmi.

So pa tudi primeri, ko študent nima opravljenih vseh obveznosti, a bi se zagovora vseeno želel udeležiti:

  • Nedokončanje aktivnosti v organizaciji:

V izjemnih primerih lahko Prakso zagovarjajo tudi študenti, ki še niso v celoti opravili praktičnega usposabljanja v podjetju, vendar morajo imeti opravljeno večino ur. V tem primeru mora študent čim prej, vsaj 14 dni, pred zagovorom oddati prošnjo. Seveda mora ta študent pravočasno oddati tudi poročilo in morebitno projektno nalogo, le potrdilo delodajalca dostavi naknadno (in šele takrat se ocena za Prakso tudi vpiše).

  • Zamuja z oddajo gradiv, nepopolna dokumentacija:

Vsaj teden dni pred zagovorom mora imeti študent v spletnem referatu predmeta Praksa naložene vse potrebne dokumente – z že vključenimi morebitnimi popravki. V primeru ustrezne dokumentacije in poročila, bo študent avtomatsko uvrščen na seznam za prvi naslednji razpisan zagovor.

V primeru, da je teden dni pred zagovorom vaša dokumentacija še vedno neustrezna (pomanjkljiva, vsebinsko in slovnično neustrezno poročilo itd.), vas bomo uvrstili na seznam za naslednji zagovor (seveda v primeru pravočasne poprave).

Vsako popuščanje bi zahtevalo, da v naglici pregledamo gradiva, nižamo standarde in sprejemamo vse bolj nepopolne vloge. Študenti so ob začetku predmeta seznanjeni s pravili, na spletni strani pa se vse leto nahajajo natančna navodila predmeta, konkretno tudi za zagovor, zato so takšni izgovori nesprejemljivi. 

<< Nazaj na stran Praksa


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 22. oktober 2019 | v kategoriji: Pogosta vprašanja