Skoči do osrednje vsebine

Ali lahko uveljavljam delo, ki sem ga opravljal, preden ste mi prakso formalno odobrili?


Načeloma se delo v organizaciji pred najavo prakse NE upošteva. Potrebno se je  namreč držati navodil, da praktično usposabljanje lahko začnete šele, ko nosilec odobri vašo najavo (obrazec je na naslovnici). To je namreč najosnovnejše pravilo Prakse, ki smo ga študentom mnogokrat posredovali.

Nobene možnosti namreč tudi ni, da študenti, ki so vpisani v ta Predmet, ne bi bili pravočasno in večkrat obveščeni o tem bistvenem pogoju opravljanja prakse.

V res zelo izjemnih primerih, ko se iztekajo kakšni roki, ko ima študent sicer administrativne zadeve urejene, ko delo izrazito ustreza profilu družboslovnega informatika in ko študent v času prijave v organizaciji že dlje časa dela oziroma nadaljuje odgovarjajoče delo - poleg tega mora delodajalec to potrditi - lahko prijavo odobrimo tudi za nazaj, vendar praviloma le za opravljene ure kvečjemu v zadnjem mesecu.

Če začnete praktično usposabljanje v organizaciji, preden imate formalno odobritev, potem je to v nasprotju z navodili in zato tvegate, da vaše najave za nazaj ne odobrimo, morebitne opravljene ure pa so izgubljene.

<< Nazaj na stran Praksa

 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 29. oktober 2019 | v kategoriji: Pogosta vprašanja