Aleš Lisac


1. Prosimo vas, da na kratko opišete svoje dosedanje zaposlitve in s čim se ukvarjate sedaj.

Bil sem soustanovitelj ene izmed prvih zasebnih družb v tedanji Jugoslaviji, Aktiva d.o.o, kjer sem bil od leta 1989 do 1990 tudi zaposlen.

Od leta 1990 do 1991 sem bil neodvisni svetovalec Statističnega Urada RS, v letih 1992 do 1995 pa direktor podjetja IIBS d.o.o. Ljubljana - Inštitut za mednarodne poslovne študije in vodja prvega ameriškega MBA programa v Sloveniji.

Od leta 1995 sem lastnik in direktor podjetja Lisac & Lisac d.o.o.

Po končanem dodiplomskem študiju sem izobraževanje nadaljeval na Clemson University v Severni Karolini, ZDA na programu MBA, napisal in izdal pa sem tudi tri knjige o mrežnem marketingu, seveda pa sem redni avtor raznih poslovnih člankov v raznih slovenskih revijah.

2. V čem vam je študij družboslovne informatike koristil?

Študij družboslovne informatike mi je koristil predvsem zaradi širine izobrazbe, ki jo nudi. S tem mislim predvsem znanja iz področja sociologije in informatike.

3. Komu ta študij priporočate?

Študij priporočam vsem navdušencem nad statistiko in pa računalniki ter informatiko.

4. Kaj vam je bilo pri študiju najbolj všeč, kaj je njegova primerjalna prednost?

Študij mi je bil vseč predvsem zaradi dela v majhnih skupinah, praktičnih projektov, posebno pa sta mi ostala v spominu dva izleta v Dubrovnik, ki smo jih opravili kot del študija.

5. Kateri predmet se vam je zdel najbolj koristen in zakaj?

Koristni so se mi zdeli skoraj vsi predmeti, saj od velike večine izluščis ravno tisto kar potrebuješ in to potem uporabiš v življenju ter poslovnem svetu.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 18. april 2016 | v kategoriji: Zaposlitev