Vsebine katedre

Za obdobje:

3rd Summer School on Internet-based Data Collection and Analysis in Decision Making 2019

The Graduate School of Decision Sciences and Department of Psychology, University of Konstanz, invite you to take part in our 3rd Summer School on Internet-based Data Collection and Analysis in Decision Making. September 09-13, 2019 at University of Konstanz.

05. julij 2019 | Obvestilo

Vabilo k sodelovanju na mednarodnem natečaju Falling Walls Lab

IMAŠ INOVATIVNO IDEJO? Verjameš, da ima potencial in se bo razvila na gospodarskem, znanstvenem ali širšem družbenem okolju? Prijavi se na dogodek FALLING WALLS LAB LJUBLJANA 2019, da bomo slišali in videli prav tvojo prebojno idejo!

02. julij 2019 | Obvestilo

Call - Assistant Research Scientist at Center for Survey Research (Academia Sinica, Taiwan)

Job Announcement at Center for Survey Research, Research Center for Humanities and Social Sciences, Academia Sinica Taipei, Taiwan.

28. junij 2019 | Obvestilo

Kulinarična revija Dober tek išče nove sodelavce za urejanje spletne strani

Kulinarična revija Dober tek išče nove sodelavce za urejanje spletne strani www.dobertek.com.

25. junij 2019 | Obvestilo

Inavguracijsko predavanje dr. Gregorja Petriča o družbenih vidikih blockchain tehnologije

V petek, 14. junija 2019, je imel dr. Gregor Petrič pred izvolitvijo v naziv rednega profesorja za področje družboslovne informatike inavguracijsko predavanje z naslovom Družbeni vidiki blockchain tehnologije: Od neoliberalnih mokrih sanj do socialistične revolucije.

21. junij 2019 | Obvestilo

Vabilo na predstavitev teme doktorske disertacije asist. mag. Emila Polajnarja

Vljudno vas vabimo, da se udeležite prve javne predstavitve, na kateri bo asist. mag. Emil Polajnar predstavil temo svoje doktorske disertacije z naslovom Regularizacija kanonične korelacijske analize z omejitvami. Predstavitev bo organizirana v četrtek, 27. 6. 2019, ob 15. uri v predavalnici 10 Fakultete za družbene vede, Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana.

18. junij 2019 | Obvestilo

Posvet: Sovražni govor - lokalni odzivi na globalno nevarnost

Vabimo vas na posvet »Sovražni govor - lokalni odzivi na globalno nevarnost«, ki bo potekal 18. junija 2019, od 9.00 do 12.00 ure, na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Tema dogodka v okviru projekta Spletno oko bodo dobre prakse in izkušnje na področju omejevanja sovražnega govora v tujini in pregled stanja in aktivnosti na tem področju v Sloveniji.

17. junij 2019 | Obvestilo

Posnetek gostujočega predavanja Yael Oppenheim o platformi Buzzilla za analizo družbenih omrežij

V petek, 31. 5. 2019, so na Centru za družboslovno informatiko gostili Yael Oppenheim iz Univerze v Haifi. Yael je strokovnjakinja s področja trženja ter družbene in digitalne analitike za kvalitativno in kvantitativno raziskovanje. Hkrati je ustanoviteljica platforme FitMyTime, ki nudi digitalno podporo uporabnikom fitnesa in joge.

11. junij 2019 | Obvestilo

Vabilo k sodelovanju v raziskavi “Validacija računalniške igre za merjenje izvršilnih funkcij CCRacer 2.0”

Na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani trenutno poteka zanimiva raziskava, v kateri preverjajo veljavnost računalniške igre za merjenje kognitivnih funkcij. Potrebujejo čim več udeležencev, ki jih zanima igrifikacija, uporaba resnih iger ali kognitivna psihologija.

09. junij 2019 | Obvestilo

Inavguracijsko predavanje izr. prof. dr. Gregorja Petriča

V petek, 14. 6. 2019, bo ob 11:30 v senatni sobi FDV potekalo inavguracijsko predavanje izr. prof. dr. Gregorja Petriča z naslovom "Družbeni vidiki blockchain tehnologije: Od neoliberalnih mokrih sanj do socialistične revolucije."

07. junij 2019 | Obvestilo