7. posvet E-zlorabe otrok: včeraj, danes, jutri


SPLETNO OKO, Center za varnejši internet Slovenije, Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije vabijo na 7. posvet E-zlorabe otrok: včeraj, danes, jutri ki bo v sredo, 20. septembra 2017, na Fakulteti za družbene vede, Velika dvorana, s pričetkom ob 9.00 uri.

Posvet je namenjen vsem, ki jih zanima problematika spolnih zlorab otrok, v prvi vrsti organom pregona, predstavnikom tožilstev in sodišč, ponudnikom internetnih storitev, pripravljavcem zakonodaje, zaposlenim v šolstvu, zdravstvu in centrih za socialno delo ter nevladnim organizacijam, ki se ukvarjajo s to problematiko. Cilj posveta je poglobiti znanje o problematiki zlorab otrok na internetu z namenom učinkovitejše obravnave teh primerov v praksi. Ob desetlenici delovanja prijavne točke Spletno oko bo posvet namenjen pregledu razvoja problematike spolnih zlorab otrok na internetu, trendom in možnim novim ukrepom.

Na posvet smo povabili predavateljico kriminologije na irski Univerzi College Cork dr. Maggie Brennan. Je raziskovalka in članica mednarodne delovne skupine na področju spolnega izkoriščanja otrok na internetu, ki identificira uspešne strategije za boj proti temu pojavu in tudi nudi podporo policijskim preiskavam. Predstavila bo svoj pogled na razvoj problematike in predstavila izsledke delovne skupine. Naša gosta bosta tudi g. Cathal Delaney in ga. Katarzyna Staciwa iz Europola. G. Delaney bo predstavil sodobne ukrepe proti spolnemu izkoriščanju otrok, ga. Staciwa pa fenomen spletnega spolnega izsiljevanja otrok in aktivnosti na tem področju. S tem povezano temo sekstinga med mladostniki in pogosto neuspešne ukrepe na tem področju bo v nadaljevanju analiziral profesor Andy Phippen iz Univerze Plymouth. Z nami bodo tudi drugi strokovnjakinje in strokovnjaki, ki delujejo na področju spolnih zlorab otrok na internetu.&nb sp;

Ob predavanjih bo izvedenih šest delavnic, na izbrano delavnico se prijavite ob registraciji. Vsebine delavnic si lahko ogledate na tem naslovu (PDF).

Kotizacije ni, zaradi lažje organizacije pa je potrebna registracija na posvet. Prijavite se na spletni strani https://www.1ka.si/posvet2017. Prijave sprejemamo do srede, 13. septembra 2017 oziroma do zapolnitve mest.

Program bo na naši spletni strani www.spletno-oko.si dostopen v prihodnjih tednih.

Za dodatne informacije vam je na voljo Katja Zrim na elektronskem naslovu katja@spletno-oko.si ali na telefonski številki 01 580 53 47.


Pridite in prispevajte k varnejšemu spletu!


Celotno vabilo v PDF obliki >>


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 22. avgust 2017 | v kategoriji: Obvestilo