Vsebine katedre

Za obdobje:

Dr. Tina Kogovšek v oddaji Glasovi Svetov na Radiu Ars

V oddaji Glasovi svetov z novinarko RTV Slovenija Urško Henigman so bili predstavljeni prvi celovitejši rezultati raziskave »Spolnost srednješolcev v Sloveniji: vedenje, zdravje, stališča«. V raziskavi so sodelovali Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani (dr. Tina Kogovšek, (vodja projekta), dr. Ivan Bernik, dr. Alenka Švab, dr. Valentina Hlebec, Maja Mrzel), Mirovni inštitut (dr. Roman Kuhar) in Nacionalni inštitut za javno zdravje (dr. Irena Klavs, Sonja Tomšič, Tanja Kustec).

06. september 2019 | Obvestilo

Delavnica vizualizacije podatkov

V Mestnem muzeju Ljubljana bo od 11.9. do 13.9. potekala delavnica o vizualizaciji podatkov. Predaval bo Juuso Koponen, priznan finski informacijski oblikovalec.

05. september 2019 | Obvestilo

Video: Navodila za izpolnjevanje vpisnega lista

Na KDIM smo za študente prenovljenih študijskih programov pripravili video z navodili za izpolnjevanje vpisnega lista. Vso srečo pri vpisu!

03. september 2019 | Obvestilo

Prispevek o raziskavi Majhni otroci (0-8) in digitalne tehnologije

V prispevku za Sobotni dnevnikov izbor 31. 8. 2018, ki govori o uporabi digitalnih tehnologij med otroci in mladimi, je doc. dr. Bojana Lobe predstavila nekaj izsledkov raziskave.

03. september 2019 | Obvestilo

Razvojni trendi družboslovne informatike: Zagon ALUMNIJA FDV DI

V četrtek, 26. septembra 2019, se bo odvil združevalni dogodek družboslovnih informatikov. Dogodek se bo pričel ob 17. uri s formalnim delom, kateremu bo sledilo neformalno druženje ob pijači, hrani in dobri glasbi.

02. september 2019 | Obvestilo

Podatki o številu sprejetih dijakov na 1. prijavnem roku

Po podatkih Univerze v Ljubljani in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) je bilo na 1. prijavnem roku na program Družboslovne informatike sprejetih 45 dijakov, ki so uspešno zaključili maturo. Vsem sprejetim dijakom iskreno čestitamo.

29. julij 2019 | Obvestilo

Podjetje KnowBe4 zaposljuje

Podtjetje KnowBe4 zaposli raziskovalca za kulturo varnosti v Oslu, Norveška.

29. julij 2019 | Obvestilo

Spletne ankete za bodoče družboslovce: delavnica v okviru Poletne šole za dijake

V sredo, 28. 8. 2019, ob 11:00 boste dijaki lahko obiskali Fakulteto za družbene vede, kjer se boste poleg uvodne predstavitve lahko udeležili še ene od treh interaktivnih delavnic, med katerimi je tudi delavnica o spletnih anketah za bodoče družboslovce. Če ste raziskovalci po duši in vas zanima, kako zbrati podatke z anketo, je to delavnica za vas!

26. julij 2019 | Obvestilo

Starejši in njihovi svojci bodo lahko eno leto brezplačno preizkušali pametne naprave v okviru mednarodnega raziskovalnega in razvojnega projekta i-evAAlution

Svetovna zdravstvena organizacija predvideva, da se bo delež svetovnega prebivalstva, starejšega od 60 let, do leta 2050 skoraj podvojil (z 12% na 22%). Že danes se v številnih evropskih državah soočamo s pomanjkanjem prostora v domovih za starejše in (pre)dragimi oskrbami starejših oseb na njihovih domovih. Po drugi strani so sodobni starejši posamezniki vse bolj aktivni, želijo se družiti in samostojno ter čim dlje živeti doma tudi v starosti.

24. julij 2019 | Obvestilo

Odprt je vpis v 2. letnik prenovljenega programa Družboslovna informatika

Vpis v študijsko leto 2019/20 bo potekal od 22. julija 2019 do 30 septembra 2019.

22. julij 2019 | Obvestilo