Vsebine katedre

Za obdobje:

Posnetek gostujočega predavanja Yael Oppenheim o platformi Buzzilla za analizo družbenih omrežij

V petek, 31. 5. 2019, so na Centru za družboslovno informatiko gostili Yael Oppenheim iz Univerze v Haifi. Yael je strokovnjakinja s področja trženja ter družbene in digitalne analitike za kvalitativno in kvantitativno raziskovanje. Hkrati je ustanoviteljica platforme FitMyTime, ki nudi digitalno podporo uporabnikom fitnesa in joge.

11. junij 2019 | Obvestilo

Vabilo k sodelovanju v raziskavi “Validacija računalniške igre za merjenje izvršilnih funkcij CCRacer 2.0”

Na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani trenutno poteka zanimiva raziskava, v kateri preverjajo veljavnost računalniške igre za merjenje kognitivnih funkcij. Potrebujejo čim več udeležencev, ki jih zanima igrifikacija, uporaba resnih iger ali kognitivna psihologija.

09. junij 2019 | Obvestilo

Inavguracijsko predavanje izr. prof. dr. Gregorja Petriča

V petek, 14. 6. 2019, bo ob 11:30 v senatni sobi FDV potekalo inavguracijsko predavanje izr. prof. dr. Gregorja Petriča z naslovom "Družbeni vidiki blockchain tehnologije: Od neoliberalnih mokrih sanj do socialistične revolucije."

07. junij 2019 | Obvestilo

Gostujoče predavanje Yael Oppenheim: Buzzilla, orodje za analizo spletnih socialnih omrežij

Na Centru za družboslovno informatiko bodo gostili Yael Oppenheim, strokovnjakinjo s področja trženja ter družbene in digitalne analitike za kvalitativno in kvantitativno raziskovanje.

24. maj 2019 | Obvestilo

Vabljeno predavanje viš. znan. sod. dr. Jennie Olofsson

V sredo, 21. maja 2019, ob 8.30, bo v predavalnici FDV-23 potekalo gostujoče predavanje dr. Jennie Olofsson, viš. znan. sodelavke in gostujoče predavateljice na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani na temo e-odpadkov (angl. e-waste).

20. maj 2019 | Obvestilo

Vabljeni na že 14. tradicionalni DID piknik

Društvo DID v sodelovanju s Katedro za družboslovno informatiko in metodologijo pripravlja že 14. tradicionalni piknik družboslovnih informatikov!

13. maj 2019 | Obvestilo

asist. Miha Matjašič

Intervju z doktorskim študentom ter raziskovalcem, asist. Miho Matjašičem.

13. maj 2019 | Zaposlitev

Obisk izr. prof. dr. Marie Prosperine Vitale

Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo je v okviru Erasmus izmenjave gostila izr. prof. dr. Mario Prosperino Vitale, Univerza v Salernu.

09. maj 2019 | Obvestilo

Prosto delovno mesto v ADP

V Arhivu družboslovnih podatkov (ADP) iščejo sodelavca ali sodelavko za delovno mesto digitalnega arhivista.

07. maj 2019 | Obvestilo

Informativni dan za magistrski študij Družboslovne informatike

V koledarju si označi sredo, 15. maj 2019, ko ob 16. uri v predavalnici 14 na Fakulteti za družbene vede potekal informativni dan za magisterski študij Družboslovne informatike.

28. april 2019 | Obvestilo