Vsebine katedre

Za obdobje:

Znanje R-ja (statističnega programskega okolja) vodi k visokim (celo najvišjim) plačam v ZDA

Znanje R-ja do visokih plač (mediana nad 110.000 USD, torej približno 79.000 EUR letno)

20. marec 2014 | Obvestilo, Objave, Aktualno

Podiplomski študenti DI so predstavili projektne naloge Simobilu

28. februar 2014 | Obvestilo, Objave, Aktualno, Izdelki študentov

3. srečanje v okviru Diplomskega seminarja

3. srečanje v okviru Diplomskega seminarja, namenjeno študentom Družboslovne informatike (3. letnik VS, 4. letnik UNI + absolventi), bo 3.3.2014 ob 12h v predavalnici 24.

28. februar 2014 | Obvestilo

Brezplačne delavnice za dijake

Na Katedri za družboslovno informatiko in metodologijo organiziramo tri tipe brezplačnih delavnic po srednjih šolah vseh slovenskih regij. Namen vsebinsko raznovrstnih delavnic je seznanjanje dijakov (praviloma višjih letnikov) z nekaterimi področji družboslovne informatike, ki obravnava interakcijo novih tehnologij in sodobnih procesov v družbi.

24. februar 2014 | Obvestilo

Poletna šola anketne metodologije GESIS Summer School in Survey Methodology 2014

Na 3. poletni šoli anketne metodologije v Koelnu v Nemčiji ponovno sodelujeta predavatelja Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo, FDV, doc. dr. Katja Lozar Manfreda in Nejc Berzelak. Predavata predmet Introduction to Web Surveys. Sicer pa gre za poletno solo za vse tiste, ki vas zanima metodologija anketnega raziskovanja, namenjena pa je magistrskim in doktorskim študentom ter vsem ostalim, ki se želijo naučiti najnovejših pristopov na področju anketnega raziskovanja. Na voljo je tudi nekaj štipendij za mednarodne udeležence.

24. februar 2014 | Obvestilo

Nov doktorat s področja statistike: Mojca Rožman

Mojca Rožman, študentka podiplomskega študijskega programa Statistika (pri katerem sodeluje tudi Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo na FDV), bo v ponedeljek, 17. marca 2014, zagovarjala doktorsko disertacijo

24. februar 2014 | Obvestilo

Obiščite nas na informativnem dnevu

Lepo vabljeni na informativni dan, kjer se nam bodo pridružili tudi študenti in nekateri bivši diplomanti Družboslovne informatike.

12. februar 2014 | Obvestilo

Nova podoba Facebook profila Družboslovne informatike

Vabljeni, da nas spremljate tudi na Facebooku in si ogledate novo podobo FB profila Družboslovne informatike.

05. februar 2014 | Obvestilo

Družboslovna informatika: poklic sedanjosti in prihodnosti

Ker se svet in način življenja vse bolj spreminja zaradi vpliva sodobnih tehnologij, bo študij Družboslovne informatike še bolj perspektiven, kot je že danes, saj je posvečen točno tem vsebinam in kompetencam, ki bodo ključne za poklice prihodnosti.

03. februar 2014 | Obvestilo, Aktualno

Družboslovna informatika: študij z eno najvišjih zaposljivosti diplomantov

Družboslovni informatiki po uradnih podatkih ZRSZ glede na registrirano brezposelnost v zadnjih 15 letih spadajo med enega najbolj zaposljivih kadrov v družboslovju in tudi širše.

03. februar 2014 | Obvestilo, Aktualno