Vsebine katedre

Za obdobje:

Google Faculty Research Awards

Google Faculty Research Awards ponovno razpisuje natečaj za nagrade. Rok za prijave: 15. oktober 2014.

22. avgust 2014 | Obvestilo, Aktualno

Vpis na magistrski študijski program druge stopnje

Vabljeni, da se prijavite na razpis za vpis na drugo stopnjo študija. Preverite, zakaj priporočamo vpis Družboslovne informatike, karierne priložnosti in primere zaposlitev, predmetnik ter nekatere letošnje študentske projektne naloge.

18. junij 2014 | Obvestilo, Aktualno, Možnosti za delo in študij

Mednarodni razpis za predloge raziskav za analizo statističnih mikropodatkov

Da bi izboljšali dostop do podatkov uradne statistike preko meja, FP7 projekt Data without Boundaries ponuja pomoč pri dostopu do podatkov uradne statistike številnih evropskih držav. Na voljo so tako podatki, zbrani med gospodinjstvi, kot tudi podatki, zbrani med podjetji. Njihova značilnost je, da so občutljivi, zaupni in nezaščiteni, zato niso dostopni na katerikoli drugi standardni način dostopa do mikropodatkov.

16. junij 2014 | Obvestilo, Aktualno

Svetovni dan telekomunikacij in informacijske družbe 2014

17. maja smo praznovali svetovni dan telekomunikacij in informacijske družbe.

16. junij 2014 | Obvestilo, Aktualno

Ponatis kitajskega prevoda monografije o programu Pajek

Vsi natisnjeni izvodi kitajskega prevoda monografije Exploratory Social Network Analysis with Pajek - 蜘蛛:社会网络分析技术) (soavtor red. prof. dr. Andrej Mrvar) so bil razprodani v manj kot enem letu.

02. junij 2014 | Obvestilo, Predavatelji

POWER ON! - Get involved!

Organiziramo celodnevno konferenco za mlade Power on!, v sodelovanju s podjetjem Microsoft, ki bo v četrtek, 22. maja 2014, od 9.00 do 18.30 v BTC-ju (Šmartinska 152, Ljubljana).

19. maj 2014 | Obvestilo

Evropska komisija spodbuja razvoj e-veščin: znanja in kompetence družboslovnih informatikov so med najbolj iskanimi v Evropi

Povpraševanje po delovnih mestih, ki zahtevajo digitalno pismenost, hitro narašča. Predvideva se, da bo do leta 2020 v Evropi zaradi pomanjkanja digitalnih veščin do enega milijona prostih delovnih mest na tem področju. Evropska komisija je informacijske in komunikacijske tehnologije identificirala kot ene izmed treh prioritet na področju zaposlovanja.

19. maj 2014 | Obvestilo, Objave, Aktualno

Predstavitev magistrskega študija družboslovne informatike

Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo vabi na predstavitev magistrskega programa Družboslovne informatike, ki bo v torek, 20.5., ob 11:30 v predavalnici 24.

19. maj 2014 | Obvestilo

Piknik DI

Vabljeni na tradicionalni DI PIKNIK, ki bo v četrtek, 22. maja, od 16. ure naprej v Podutiku, kjer bo preko celega dneva in večera poskrbljeno za hrano, pijačo, športne in družabne igre ter zabavo.

15. maj 2014 | Obvestilo, Aktualno