40 let delovanja Statističnega društva Slovenije


17.10.2017 smo na fakulteti gostili praznovanje ob 40-letnici delovanja Statističnega društva Slovenije. Aktualni predsednik društva, prof. Matevž Bren iz Univerze v Mariboru, je orisal delovanje in aktivnosti društva, ki so pomembno prispevali k profesionalizaciji in popularizaciji  statistike ter vzpostavitvi visokošolskega izobraževanja s področja statistike (magistrski program Uporabna statistika in interdisciplinarni doktorski študijski program Statistika), v katerem sodelujejo tudi učitelji iz Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo. Sicer pa društvo uspešno združuje strokovne interese tako raziskovalcev in učiteljev v raziskovalno-akademski sferi kot tudi v sferi uradne, državne statistike.

Med predsedniki Statističnega društva Slovenije, ki so pomembno prispevali k delovanju društva, sta tudi dva člana Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo,  in sicer prof. dr. Anuška Ferligoj in prof. dr. Vasja Vehovar, poleg njiju pa tudi izr. prof. dr. Anton Kramberger, prav tako profesor na Fakulteti za družbene vede.

Na prireditvi so med drugim podelili nekaj nagrad, med njimi nagrade na natečaju za mlade statistike "Novi statistični pristopi in izvirne uporabe statistike". Drugo nagrado je dobil mladi raziskovalec na Centru za metodologijo in informatiko in doktorski študent statistike, Marjan Cugmas, ki je sicer diplomant družboslovne informatike.

Društvu ob tem pomembnem jubileju ter vsem letošnjim nagrajencem čestitamo.

 

Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 19. oktober 2017 | v kategoriji: Obvestilo