Vsebine katedre

Za obdobje:

Spletne ankete za bodoče družboslovce: delavnica v okviru Poletne šole za dijake

V sredo, 28. 8. 2019, ob 11:00 boste dijaki lahko obiskali Fakulteto za družbene vede, kjer se boste poleg uvodne predstavitve lahko udeležili še ene od treh interaktivnih delavnic, med katerimi je tudi delavnica o spletnih anketah za bodoče družboslovce. Če ste raziskovalci po duši in vas zanima, kako zbrati podatke z anketo, je to delavnica za vas!

26. julij 2019 | Obvestilo

Starejši in njihovi svojci bodo lahko eno leto brezplačno preizkušali pametne naprave v okviru mednarodnega raziskovalnega in razvojnega projekta i-evAAlution

Svetovna zdravstvena organizacija predvideva, da se bo delež svetovnega prebivalstva, starejšega od 60 let, do leta 2050 skoraj podvojil (z 12% na 22%). Že danes se v številnih evropskih državah soočamo s pomanjkanjem prostora v domovih za starejše in (pre)dragimi oskrbami starejših oseb na njihovih domovih. Po drugi strani so sodobni starejši posamezniki vse bolj aktivni, želijo se družiti in samostojno ter čim dlje živeti doma tudi v starosti.

24. julij 2019 | Obvestilo

[ŠTUDENTSKO DELO] Vnos podatkov v računalnik

Podjetje Ceneje d.o.o. zaradi izjemno uspešne širitve išče nove sodelavce, ki bodo s svojimi izkušnjami in znanji obogatili ekipo.

23. julij 2019 | Možnosti za delo in študij

Odprt je vpis v 2. letnik prenovljenega programa Družboslovna informatika

Vpis v študijsko leto 2019/20 bo potekal od 22. julija 2019 do 30 septembra 2019.

22. julij 2019 | Obvestilo

3rd Summer School on Internet-based Data Collection and Analysis in Decision Making 2019

The Graduate School of Decision Sciences and Department of Psychology, University of Konstanz, invite you to take part in our 3rd Summer School on Internet-based Data Collection and Analysis in Decision Making. September 09-13, 2019 at University of Konstanz.

05. julij 2019 | Obvestilo

Vabilo k sodelovanju na mednarodnem natečaju Falling Walls Lab

IMAŠ INOVATIVNO IDEJO? Verjameš, da ima potencial in se bo razvila na gospodarskem, znanstvenem ali širšem družbenem okolju? Prijavi se na dogodek FALLING WALLS LAB LJUBLJANA 2019, da bomo slišali in videli prav tvojo prebojno idejo!

02. julij 2019 | Obvestilo

Call - Assistant Research Scientist at Center for Survey Research (Academia Sinica, Taiwan)

Job Announcement at Center for Survey Research, Research Center for Humanities and Social Sciences, Academia Sinica Taipei, Taiwan.

28. junij 2019 | Obvestilo

Kulinarična revija Dober tek išče nove sodelavce za urejanje spletne strani

Kulinarična revija Dober tek išče nove sodelavce za urejanje spletne strani www.dobertek.com.

25. junij 2019 | Obvestilo

Inavguracijsko predavanje dr. Gregorja Petriča o družbenih vidikih blockchain tehnologije

V petek, 14. junija 2019, je imel dr. Gregor Petrič pred izvolitvijo v naziv rednega profesorja za področje družboslovne informatike inavguracijsko predavanje z naslovom Družbeni vidiki blockchain tehnologije: Od neoliberalnih mokrih sanj do socialistične revolucije.

21. junij 2019 | Obvestilo

Vabilo na predstavitev teme doktorske disertacije asist. mag. Emila Polajnarja

Vljudno vas vabimo, da se udeležite prve javne predstavitve, na kateri bo asist. mag. Emil Polajnar predstavil temo svoje doktorske disertacije z naslovom Regularizacija kanonične korelacijske analize z omejitvami. Predstavitev bo organizirana v četrtek, 27. 6. 2019, ob 15. uri v predavalnici 10 Fakultete za družbene vede, Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana.

18. junij 2019 | Obvestilo