Vsebine katedre

Za obdobje:

Snovalci bloga Udomačena statistika, med katerimi so tudi doktorski študenti FDV, dobitniki Priznanja za Odličnost statističnega poročanja v medijih

Snovalci bloga Udomačena statistika so dobitniki letošnjega priznanja Statističnega društva za Odličnost statističnega poročanja v medijih. Med snovalci so tudi doktorski študenti programa Statistika, družboslovni modul: Ana Slavec, Anže Sendelbach, Marija Paladin in Katarina Košmrlj. Nagrajencem čestitamo.

08. december 2015 | Obvestilo, Objave, Aktualno, Izdelki študentov, Predavatelji

[Zagovor doktorata] Barbara Brečko - Metodološki pristop k merjenju učinkov rabe informacijsko - komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Vabimo vas na zagovor doktorske disertacije Barbare Brečko z naslovom Metodološki pristop k merjenju učinkov rabe informacijsko - komunikacijske tehnologije v izobraževanju.

07. december 2015 | Obvestilo

Gost na KDIM: dr. Carl Nordlund

Na Katedri za družboslovno informatiko in metodologijo smo od 24. do 27.11.2015 gostili dr. Carl Nordlunda iz Central European University (Center for Network Science in Department of Political Science), ki se ukvarja z analizo omrežji (predvsem bločno modeliranje) s poudarkom na političnih omrežjih in mednarodnih odnosih.

02. december 2015 | Obvestilo, Objave, Aktualno

Predstavitev DI na dogodku Kam po maturi v Radovljici

Magistrant družboslovne informatike in mladi raziskovalec na FDV, mag. Gregor Čehovin, je 30.12.2015 v Radovljici predstavil študije, ki jih ponujamo na Fakulteti za družbene vede, med njimi še posebej zanimiv študij družboslovne informatike.

01. december 2015 | Obvestilo, Objave

Dr. Katja Lozar Manfreda se je udeležila konference Mixed-mode surveys

Dr. Katja Lozar Manfreda se je s prispevkom udeležila konference na temo kombiniranja načinov anketiranja, ki je potekala 6. in 7. novembra v Koelnu v Nemčiji, v organizaciji instituta Gesis.

26. november 2015 | Obvestilo, Objave, Aktualno, Predavatelji

Uporaba metode analize socialnih omrežij za analizo vladajočih politično-gospodarskih omrežij v Sloveniji

Na naslednjem srečanju Slovenskega sociološkega društva, ki bo 2.12.2015 ob 18h v Trubarjevi hiši literature, bo potekal pogovor tudi o knjigi Alija Žerdina Omrežje moči: Epicentri slovenske politične in gospodarske elite

26. november 2015 | Obvestilo

50. obletnica Slovenskega sociološkega društva

Vabljeni na posebno slavnostno akademijo ob 50. obletnici društva. Akademija bo v torek, 1. decembra 2015, ob 16. uri v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani (Kongresni trg 12).

26. november 2015 | Obvestilo

Še malo slabe statistike in bodo vsi raki slučajni

Vabljeni na predavanje prof. dr. Janeza Stareta iz Inštituta za biostatistiko in medicinsko informatiko UL. Zanimivo predavanje o pomenu in zmotah statistike ŠE MALO SLABE STATISTIKE, PA BODO VSI RAKI SLUČAJNI

26. november 2015 | Obvestilo

Vabljeni na hackhaton

Študenti družboslovne informatike ste vabljeni na udeležbo na hackhatonu, kjer boste lahko en dan preživeli s strokovnjaki s področja informacijske tehnologije in s svojimi predlogi sodelovali pri razvijanju inovativne platforme za zagotavljanje večje transparentnosti države.

25. november 2015 | Obvestilo

Razpis ERASMUS+ in izmenjava v okviru bilateralnih pogodb za študijsko leto 2016/17

Študente obveščamo, da so objavljeni razpisi za mednarodne študentske izmenjave za študijsko leto 2016/17.

18. november 2015 | Obvestilo