Vsebine katedre

Za obdobje:

Predstavitev DI na dogodku Kam po maturi v Radovljici

Magistrant družboslovne informatike in mladi raziskovalec na FDV, mag. Gregor Čehovin, je 30.12.2015 v Radovljici predstavil študije, ki jih ponujamo na Fakulteti za družbene vede, med njimi še posebej zanimiv študij družboslovne informatike.

01. december 2015 | Obvestilo, Objave

Dr. Katja Lozar Manfreda se je udeležila konference Mixed-mode surveys

Dr. Katja Lozar Manfreda se je s prispevkom udeležila konference na temo kombiniranja načinov anketiranja, ki je potekala 6. in 7. novembra v Koelnu v Nemčiji, v organizaciji instituta Gesis.

26. november 2015 | Obvestilo, Objave, Aktualno, Predavatelji

Uporaba metode analize socialnih omrežij za analizo vladajočih politično-gospodarskih omrežij v Sloveniji

Na naslednjem srečanju Slovenskega sociološkega društva, ki bo 2.12.2015 ob 18h v Trubarjevi hiši literature, bo potekal pogovor tudi o knjigi Alija Žerdina Omrežje moči: Epicentri slovenske politične in gospodarske elite

26. november 2015 | Obvestilo

50. obletnica Slovenskega sociološkega društva

Vabljeni na posebno slavnostno akademijo ob 50. obletnici društva. Akademija bo v torek, 1. decembra 2015, ob 16. uri v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani (Kongresni trg 12).

26. november 2015 | Obvestilo

Še malo slabe statistike in bodo vsi raki slučajni

Vabljeni na predavanje prof. dr. Janeza Stareta iz Inštituta za biostatistiko in medicinsko informatiko UL. Zanimivo predavanje o pomenu in zmotah statistike ŠE MALO SLABE STATISTIKE, PA BODO VSI RAKI SLUČAJNI

26. november 2015 | Obvestilo

Vabljeni na hackhaton

Študenti družboslovne informatike ste vabljeni na udeležbo na hackhatonu, kjer boste lahko en dan preživeli s strokovnjaki s področja informacijske tehnologije in s svojimi predlogi sodelovali pri razvijanju inovativne platforme za zagotavljanje večje transparentnosti države.

25. november 2015 | Obvestilo

Razpis ERASMUS+ in izmenjava v okviru bilateralnih pogodb za študijsko leto 2016/17

Študente obveščamo, da so objavljeni razpisi za mednarodne študentske izmenjave za študijsko leto 2016/17.

18. november 2015 | Obvestilo

Diplomant družboslovne informatike na predstavitvi Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja

Na predstavitvi Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja, ki bo na FDV potekala 25.11.2015, bo sodeloval tudi mladi podjetnik Miha Gams, ki je diplomant družboslovne informatike.

17. november 2015 | Obvestilo, Objave, Aktualno

Participatory Action Research for Social Change in Bangladesh

Na Katedri za družboslovno informatiko in metodologijo te dni gostimo prof. dr.Larryja Stillmana, raziskovalca skupnostne informatike s Fakultete za informacijske tehnologije (Monash University, Avstralija).

17. november 2015 | Obvestilo, Aktualno

Družboslovni informatiki so se udeležili posveta o masivnih podatkih (BigData) v okviru Statističnega dne 2015

Na letošnjem Statističnem dnevu, ki je v organizaciji Statističnega urada RS potekal 10.11.2015 na Brdu pri Kranju, so razpravljali o vseh vidikih uporabe masivnih podatkov; od razpoložljivosti informacijske tehnologije za shranjevanje in obdelavo velike količine podatkov ter metodologije njihove obdelave in izračunavanja uporabnih statistik, do zelo pomembnih vprašanj glede varnosti in zaupnosti podatkov, partnerstva z lastniki podatkov, ustvarjanja pozitivnega dojemanja javnosti ter sodelovanja z akademskimi ustanovami.

13. november 2015 | Obvestilo, Objave, Aktualno