Vsebine katedre

Za obdobje:

Najboljši poklic "podatkovni znanstvenik"

Ameriška agencija za zaposlovanje CareerCast je tudi letos objavila lestvico najboljših poklicev, na kateri je prvo mesto zasedel poklic podatkovni znanstvenik.

17. april 2016 | Obvestilo

STAGE – spletna GIS aplikacija za prikazovanje in posredovanje geoprostorskih statističnih podatkov

Vabljeni na aprilsko predavanje o spletni aplikaciji za diseminacijo geoprostorskih statističnih podatkov - STAGE (statistika & geografija), ki bo potekalo na 20. 4. 2016 na IBMI.

13. april 2016 | Obvestilo

Vabilo na Karierni dan Fakultete za družbene vede

Karierni dan se bo pričel z okroglo mizo, kjer bo med gosti tudi diplomant Družboslovne informatike Luka Kogovšek. Nato se boste lahko preizkusili v hitrih zmenkih z gostujočimi delodajalci - v podjetju POP TV so še posebej zainteresirani za študente Družboslovne informatike.

11. april 2016 | Obvestilo

ASA Releases Statement on P-values and Statistical Significance

The ASA “Statement on Statistical Significance and P-Values” includes six principles underlying the proper use and interpretation of the p-value and is intended to improve the conduct and interpretation of quantitative science and inform the growing emphasis on reproducibility of science research.

17. marec 2016 | Obvestilo, Aktualno

Gostovanje prof. Michaela Bošnjak iz Gesis (9. in 10. 3.)

V sredo in četrtek (9. in 10. 3.) na Katedri za družboslovno informatiko in metodologijo gostimo prof. Michaela Bošnjaka iz Gesis. Oba dneva ima popoldan (17-20) delavnico na temo meta-analiz v okviru doktorskega študija statistike (predavalnica 21 na FDV), sicer pa je na voljo tudi za kakšen krajši sestanek, če bo zanimanje.

09. marec 2016 | Obvestilo, Aktualno

Predstavitev tem diplomskih del generacije 2015/16

V četrtek, 3.3.2016, bo od 9h do 12h potekala predstavitev načrtovanih tem diplomskih del študentov, ki zaključujejo študij na višješolskem in univerzitetnem programu družboslovne informatike.

02. marec 2016 | Obvestilo

Informativni dan 12., 13. februar 2016

Tudi letos so se dijaki na informativnem dnevu podrobno seznanili s študijskim programom Družboslovna informatika, njegovimi prednostmi in zaposlitvenimi možnostmi po zaključenem študiju.

17. februar 2016 | Obvestilo

Najpogostejša vprašanja dijakov na preteklih informativnih dnevih

Preberite si odgovore na nekatera najpogostejša vprašanja, ki so jih na preteklih informativnih dnevih postavljali dijaki.

10. februar 2016 | Obvestilo

Majhni otroci in digitalne tehnologije

Kratek povzetek kvalitativnih izsledkov projekta »Majhni otroci (0-8) in digitalne tehnologije«, ki se je ravno zaključil. Projekt, ki ga koordinira Joint Research Centre (JRC), raziskovalna enota pri Evropski komisiji, se je preliminarno pričel v sedmih državah v letu 2014, v letu 2015 pa se je izvajal v 17 državah EU, tudi v Sloveniji.

10. februar 2016 | Obvestilo