Vsebine katedre

Za obdobje:

Bronasta medalja na 3. Evropskih univerzitetnih igrah za študentko Družboslovne informatike Špelo Orehek

V petek, 15. julija 2016, sta bronasto medaljo v ekipnem šahu osvojili študentka Družboslovne informatike Špela Orehek in Caterina Lombardi (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo).

25. julij 2016 | Obvestilo

Izšel učbenik Osnovna statistična analiza v R-ju

Pri Založbi FDV je izšel učbenik Osnovna statistična analiza v R-ju, ki ga je napisal in uredil član naše katedre izr. prof. dr. Aleš Žiberna.

19. julij 2016 | Obvestilo

10 preprostih pravil za učinkovito statistično delovanje

"Deset preprostih pravil za učinkovito statistično delovanje", ki raziskovalcem pomagajo, da se izognejo pastem napačnega predstavljanja podatkov ali oblikovanja hipotez na podlagi pomanjkljivega statističnega sklepanja.

22. junij 2016 | Obvestilo

Ubeseditev anketnih vprašanj lahko izboljšamo z jezikovnimi viri, kot so besedilni korpusi in leksikalne baze

V petek, 17. junija 2016, je Ana Slavec, diplomantka družboslovne informatike in članica KDIM, zagovarjala svojo doktorsko disertacijo z naslovom Izboljševanje ubeseditve jezikovnih vprašanj z jezikovnimi viri.

22. junij 2016 | Obvestilo

Brezplačna spletna seminarja Research Data Management Community Training & Access Policies and Usage Regulations: Licenses

23. in 30. junija 2016 bosta potekala brezplačna seminarja na temo ravnanja z raziskovalnimi podatki, politik dostopa in pravil uporabe podatkov.

20. junij 2016 | Obvestilo

Izid monografije Odgovornost za razvoj družboslovja: deset let prenovljenih programov Fakultete za družbene ved

Izšla je monografija Odgovornost za razvoj družboslovja: deset let prenovljenih programov Fakultete za družbene ved, v kateri sta tudi sva prispevka članov Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo.

16. junij 2016 | Obvestilo

Odprti termin za znanost: Anže Sendelbah: Vizualizacija kvantitativnih podatkov

Vabljeni na šesti Odprti termin za znanost 16. junija 2016, kjer bo Anže Sendelbah, diplomant družboslovne informatike in doktorski študent statistike s Centra za družboslovno informatiko, predstavil teoretične in praktične vidike učinkovite vizualizacije kvantitativnih podatkov.

15. junij 2016 | Obvestilo

Getting Started: Online Qualitative Research Design Basics

Why conduct a qualitative inquiry, and what is the rationale for doing it online? What kinds of design and ethical issues do qualitative researchers need to consider when planning to collect data online?

14. junij 2016 | Obvestilo

Poletna šola EDIT 2016

Poletna šola EDIT je namenjena študentom/študentkam, ki želijo svoje akademsko znanje dopolniti tudi s praktično izkušnjo. Sodelujete lahko na treh zanimivih projektih iz področja informacijske tehnologije in analitike.

13. junij 2016 | Obvestilo

Vabljeni 14. junija na Informativni dan za doktorski študij

Informativni dan za doktorski študijski program (3. stopnja) Humanistika in družboslovje za študijsko leto 2016/2017 bo za področja, ki jih koordinira Fakulteta za družbene vede, v torek, 14. junija 2016 ob 16.00 uri v predavalnici 8.

06. junij 2016 | Obvestilo