Vsebine katedre

Za obdobje:

Statistične analize na drugem mestu najbolj iskanih znanj med zaposlovalci

Tudi letos so pri LinkedIn-u, največjemu svetovnemu poslovnemu omrežju, analizirali aktivnosti na področju zaposlovanja v letu 2015, ter objavili seznam 25 najbolj zaželenih znanj v preteklem letu.

03. februar 2016 | Obvestilo

Mreženje slovenskih netvorkašev

26. januarja 2016 se je v Ljubljani na Fakulteti za družbene vede odvilo Vsakoletno Mreženje slovenskih netvorkašev (MSN), katerega namen je povezovanje strokovnjakov s področja analize omrežij.

01. februar 2016 | Obvestilo

Podelitve diplom in magisterijev

Ta teden so na Fakulteti za družbene vede potekale slavnostne podelitve diplom in magisterijev, na katerih so bili tudi magistri/-ice družboslovne informatike ter diplomanti/-ke programa Družboslovna informatika.

29. januar 2016 | Obvestilo

Vabljeni na informativni dan

Vse dijake vabimo, da nas obiščete na informativnem dnevu, kjer se nam bodo pridružili tudi študenti in nekateri bivši diplomanti Družboslovne informatike.

28. januar 2016 | Obvestilo

11 razlogov za študij Družboslovne informatike

Še ne veste na katero fakulteto bi se vpisali? Nihate med družboslovjem in naravoslovjem?

27. januar 2016 | Obvestilo

Vtisi naših študentov iz tujine

Študenti družboslovne informatike imajo veliko možnosti za študentske izmenjave z uglednimi univerzami v tujini, pripravništva v različnih tujih podjetjih in zanimive ekskurzije.

26. januar 2016 | Obvestilo

Vabilo na predavanje mag. Marjana Cugmasa: Primerjanje dveh razvrstitev, dobljenih na dveh različnih množicah enot

Vabljeni na predavanje mag. Marjana Cugmasa, magistranta študija Uporabna statistika, pred tem diplomanta družboslovne informatike.

25. januar 2016 | Obvestilo

Prvi magister Uporabne statistike je diplomirani družboslovni informatik Marjan Cugmas

V torek, 12. januarja 2016, je na Fakulteti za elektrotehniko potekala podelitev magistrskih listin študentom magistrskega študija Uporabna statistika. Med dobitniki magistrske diplome je bil tudi prvi magister Uporabne statistike, sicer mladi raziskovalec v Centru za metodologijo in informatiko Marjan Cugmas.

23. januar 2016 | Obvestilo

Odprti termin za znanost

Na prvem Odprtem terminu za znanost, seminarju FDV, ki je potekal v četrtek 14. januarja 2016, je Luka Kronegger, član katedre za družboslovno informatiko in metodologijo, na predavanju z naslovom "Kdo je s kom kaj na FDV" predstavil analizo bibliografskih omrežij aktivnih raziskovalcev zaposlenih na FDV. Na podlagi asimetrične mere podobnosti znanstvenih referenčnih okvirjev raziskovalcev definirane kot število istih znanstvenih del, ki sta jih v svoji znanstveni karieri dva avtorja citirala je predstavil zemljevid znanosti FDV, kot omrežja raziskovalcev in kot omrežja ključnih besed navedenih v objavljenih znanstvenih delih. Analiza je bila izvedena na podatkih o osebnih bibliografijah aktivnih raziskovalcev FDV (zajem iz servisa SICRIS), dostopnih v bibliografski zbirki Web of Science.

21. januar 2016 | Obvestilo, Objave, Aktualno

Kako bodo podatki vplivali na pomembne odločitve v svetu v letu 2016?

Pri THINK Leaders so šestim uglednim voditeljem iz celega sveta postavili vprašanje o tem, kako bodo po njihovem mnenju podatki vplivali na odločevalce v letu 2016.

14. januar 2016 | Obvestilo