Vsebine katedre

Za obdobje:

Shod za znanost

Vabimo vas, da se v sredo, 19. aprila 2017, srečamo na Shodu za znanost in se tako simbolno povežemo s kolegicami in kolegi iz 600 mest po svetu, ki se bodo nekaj dni pozneje pod okriljem globalnega March for Science odkrito zavzeli za avtonomijo raziskovalne dejavnosti in spremembo raziskovalnih politik.

08. april 2017 | Obvestilo

Delavnica Dostop do raziskovalnih podatkov v ADP in njihova analiza

Vabimo vas na brezplačno delavnico z naslovom Dostop do raziskovalnih podatkov v ADP in njihova analiza, ki se bo odvila v sredo, 12. aprila 2017, od 9.00 – 12.00 ure, v predavalnici 25 na FDV

07. april 2017 | Obvestilo

Okrogla miza e-Market

Vabljeni na okroglo mizo v okviru Zaposlitvenega mosta na FDV, ki bo potekala 11.4. od 15:00-16:00.

05. april 2017 | Obvestilo

Kibernetska varnost v Sloveniji

Vabljeni na predavanje direktorja Urada Vlade RS za varovanje tajnih podatkov mag. Dobran Božič na temo Kibernetska varnost v Sloveniji.

04. april 2017 | Obvestilo

WebCamp 2017

Letošnji dogodek WebCamp bo potekal 22. aprila na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Pričakuješ lahko dan poln raznolikih pogovorov, čokoladne in zabave.

30. marec 2017 | Obvestilo

Mednarodna konferenca HealthOnline

Na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani je v sodelovanju z Med.Over.Net letos prvič potekala Mednarodna znanstvena konferenca HealthOnline.

24. marec 2017 | Obvestilo

NetSlo - Tretje srečanje raziskovalcev s področja analize omrežij

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko je potekalo Tretje srečanje raziskovalcev s področja analize omrežij, ki se je še lani imenovalo Srečanje slovenskih networkašev.

24. marec 2017 | Obvestilo

Gregor Čehovin na konferenci GOR 2017 izvedel predstavitev o prekinitvah v anketah

Spremljanje prekinitev v spletnih anketah. Mladi raziskovalec Gregor Čehovin, magistrant družboslovne informatike, predstavil članek na konferenci GOR – General Online Research

23. marec 2017 | Obvestilo

Pričetek zanimivega projekta s področja inovacij na področju zdravja in nege (v okviru »pametne specializacije«), pri katerem sodeluje tudi visokošolska učiteljica na KDIM, doc. dr. Vesna Dolničar

Na Univerzi v Ljubljani smo 1. januarja 2017 kot partnerji pričeli z izvajanjem Interreg Europe projekta ITHACA (InnovaTion in Health And Care for All). Projekt naslavlja cilj programa Interreg Europe po izboljšanju politik regionalnega razvoja s poudarkom na izboljšani implementaciji regionalnih razvojnih politik na področjih pametne specializacije in priložnosti za inovacije.

20. marec 2017 | Obvestilo

Gostujoče predavanje prof. dr. Michaela Bošnjaka iz Gesis

Na Centru za družboslovno informatiko (CDI) smo v sodelovanju s Fakulteto za matematiko in fiziko (UL) gostili prof. dr. Michaela Bošnjaka, ki je predaval na temo meta-analize.

10. marec 2017 | Obvestilo