Vsebine katedre

Za obdobje:

Širitev uporabe spletnih anket

Avtorja in profesorja na programih DI Vasja Vehovar in Katja Lozar Manfreda se v preglednem članku, ki je objavljen v učbeniku s področja metodologije internetnega raziskovanja in je izšel pri ugledni mednarodni založbi Sage, osredotočata na širitev uporabe spletnih anket ter na metodološka vprašanja, ki se pojavljajo v povezavi s tem.

08. maj 2017 | Obvestilo

Sodelovanje med raziskovalci

V reviji Scientometrics (založba Springer) je izšel članek Hajdeje Iglič, Patricka Doreiana, Luke Kroneggerja (profesorja na programih DI) in Anuške Ferligoj z naslovom “With whom do researchers collaborate and why?”

08. maj 2017 | Obvestilo

Osmi zaposlitveni most: Okrogla miza e-Market

Na že osmem zaposlitvenem mostu, katerega osrednja tema je bila digitalizacija in spremembe, ki jih le ta prinaša na zaposlitvenem področju, je bila uspešno organizirana okrogla miza z naslovom e-Market.

25. april 2017 | Obvestilo

Uvodno srečanje partnerjev v projektu Excellence in ReSTI

Dne, 29. marca je na Dunaju potekal uvodni sestanek projekta Excellence in ReSTI, v katerega je vključena tudi Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede preko Centra za družboslovno informatiko (CDI). Cilj projekta je oblikovanje inovativnega učnega sistema za usposabljanje mladih projektnih vodij na področju družbenih in tehnoloških inovacij v podonavski regiji in je sofinanciran iz transnacionalnega programa Interreg Danube.

25. april 2017 | Obvestilo

Desetletnica delovanja prijavne točke Spletno oko

Letos mineva deset let, odkar na prijavni točki Spletno oko javnosti omogočamo anonimno prijavo posnetkov spolnih zlorab otrok in sovražnega govora na internetu

19. april 2017 | Obvestilo

Informativni dan za magistrski študij Družboslovna informatika

Vabimo vas na informativni dan za magistrski študij 2. stopnje, ki bo v sredo, 17. maja 2017 na Fakulteti za družbene vede.

19. april 2017 | Obvestilo

Gostujoče predavanje o blockchain tehnologiji

Predavanje na temo blockchain tehnologiji, bo imel dr. Korenini v okviru predmeta Internet v vsakdanjem življenju (24.4. od 14:15 do cca. 15:30). Vljudno vabljeni.

19. april 2017 | Obvestilo

Shod za znanost

Vabimo vas, da se v sredo, 19. aprila 2017, srečamo na Shodu za znanost in se tako simbolno povežemo s kolegicami in kolegi iz 600 mest po svetu, ki se bodo nekaj dni pozneje pod okriljem globalnega March for Science odkrito zavzeli za avtonomijo raziskovalne dejavnosti in spremembo raziskovalnih politik.

08. april 2017 | Obvestilo

Delavnica Dostop do raziskovalnih podatkov v ADP in njihova analiza

Vabimo vas na brezplačno delavnico z naslovom Dostop do raziskovalnih podatkov v ADP in njihova analiza, ki se bo odvila v sredo, 12. aprila 2017, od 9.00 – 12.00 ure, v predavalnici 25 na FDV

07. april 2017 | Obvestilo

Okrogla miza e-Market

Vabljeni na okroglo mizo v okviru Zaposlitvenega mosta na FDV, ki bo potekala 11.4. od 15:00-16:00.

05. april 2017 | Obvestilo